Domov

Šport

6 marca 2020 Šport


V  derbiju 10. kola v mednarodni košarkarski ekstra ligi, kjer nastopa 8 ekip iz štirih držav so košarkarice Pomurja iz Murske Sobote gostovale  v Novem mestu pri Krki in zmagale z rezultatom 66:44. Za Pomurje so zadele največ točk: Simona Kuzma, 20,  Aneja Stojko  18 in Mia Žekš 14 točk; pri Krki je bila najbolj učinkovita Maja Košmrlj z 12.točkami. Košarkarice Pomurje  po desetih tekmah z enim porazom vodijo na lestvici.

V povratni prijateljski mednarodni  nogometni tekmi je v Nagykanizsi reprezentanca  Madžarske U  17  premagala  vrstnice Slovenije z rezultatom 2:1. Reprezentanca Slovenije je na tekmi povedla z 1:0, vodilni zadetek pa je dosegla  Nina Kajzba iz Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci v 13. minuti. V kadru slovenske reprezentance  so bile tudi Beltičanke: Saša Kolar, Noele Vilčnik in Živa Rakovec.  Slovensko reprezentanco čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo med 19. in 25. marcem na Portugalskem.

V  7. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je v Puconcih  Inter  Diskont z Raven na Koroškem premagal I. ekipo puconske Keme z rezultatom 5:2. Za Kemo sta zmagala Damjan Zelko in Tomaž Pelcar; pri Korošcih pa se je odlikoval Pucončan Mitja Horvat,ki je zmagal trikrat po eno zmago  pa sta k uspehu ekipe dodala: Žiga Kirstjan Žigon in Darko Jamšek. Po nepopolnem  7. kolu vodita Maribora in Inter Diskont z 12.točkami, I. ekipa Keme je na četrtem mestu z 8 točkami.

V  končnici tekmovanja v pomurski košarkarski ligi so bili na prvih tekmah  doseženi naslednji rezultati. V derbiju kola je v Murski Soboti Košarkarsko društvo Nona premagalo Košarkarski klub Lotmerk z rezultatom 62:61. Za Nono je dosegel največ točk: Jure Bilič 21 in za Lotmerk Patrik Topolnik 16 točk. Košarkarsko društvo Ljutomer je premagalo Tropicano iz Bistrice z rezultatom 86:56. Za Ljutomer je dosegel 20 točk Andrej Copot in za Tropicano Blaž Lačen 21 točk. V tretji tekmi  je v Murski Soboti Sistemorg Beltinci premagal Športno društvo Murska Sobota z rezultatom 78:57. Za Beltinčane je dosegel Marko Kukel 17 točk in za ekipo Murske Sobote Andrej Jablanovec 15 točk.