Domov

Šport

8 marca 2020 Šport


 Na odprtem prvenstvu  Avstrije in Slovenije v zimskem triatlonu v avstrijskem Beljaku je na 7 km teka, 12 km gorskega kolesarjenja in 10 km teka na smučeh nastopilo  50 tekmovalcev iz Avstrije, Nemčije, Italije in Slovenije. V starostni kategoriji od 24 do 29 let je postal državni prvak Dušan Fister doma iz Bakovec, član Kolesarskega kluba Tropovci.

Na 5. balkanskem prvenstvu  v atletiki za veterane, ki poteka v Beogradu in na njem sodeluje 500 tekmovalcev iz 10 držav je prvi dan prvenstva Zdravko Mauko – Magi iz Melov član Športnega društva Radenci zmagal v skoku v višino in bil tretji v troskoku v svoji starostni kategoriji.

V  16.kolu prve slovenske namiznoteniške lige za članice so igralke Keme v Puconcih premagale Inter diskont z Raven na Koroškem s 5:3. Za Kemo sta po dvakrat zmagali: Nuša Vogrinčič in Ana Kovačec.

V  8. kolu 2. slovenske namiznoteniške lige  je  I. ekipa Sobote dvakrat zmagala. Najprej je v Velenju premagala Tempo s 5:3. Za Soboto je trikrat zmagal Bojan Ropoša ter dvakrat Gregor Kocuvan. V drugem dvoboju je bila I. ekipa Sobote boljša še od Ptuja s 5:2. Za Soboto je zmagal Bojan Ropoša trikrat po enkrat pa Gregor Kocuvan in Miha Jamšek. II. ekipa puconske Keme je oba dvoboja na gostovanju izgubila. Najprej proti Ptujčanom s 5:3, za Kemo je dvakrat zmagal Nino Šegula in enkrat Jure Smodiš. Tempo pa je bil boljši od II. ekipe Keme s 5:1. Edino zmago za Kemo je dosegel Jure Smodiš.

V  8.kolu  prvi slovenski odbojkarski ligi za člane je v modri skupini Salonit Anhovo  iz Kanala v Murski Soboti premagal Panvito Pomgrad s 3:1. Za  Salonit Anhovo je največ točk zadel Matic Vrtovec in to 27, pri soboški ekipi so zadeli največ točk: Zlatko Pulko 21, Nikola Ražnatović 17, Jakob Rojnik 9 ter Dino Vinkovič in Urban Drvarič po 5 točk.

V 19.kolu 2. slovenske odbojkarske lige za člane so Radenčani gostovali v Mislinji in bili proti ekipi Korvoleya s 3:1 drugič poraženi v ligi.  Za Radenčane, ki še naprej vodijo na lestvici  so dosegli največ točk: Tomaž Horvat 20, Dean Pelemiš 16 in Blaž Ajlec 12 točk.  V 16. kolu 3. slovenske lige vzhod je  vodilna II. ekipa Panvite Pomgrad v derbiju kola  premagala  drugo uvrščeno  ekipo Frama s 3:1.

V  4.kolu prve B slovenske lige  za obstanek so odbojkarice Ljutomera z novim trenerjem Bojanom Novakom že v petek premagale kranjski Triglav s 3:2. Odbojkarice  Roto Keme pa so v gosteh izgubile proti  II. ekipi Calcita Volleya s 3:0.

V 2. slovenski odbojkarski ligi, vzhod za članice je bila v 18. kolu ekipa Sobote prosta in je zdaj po 18.kolih na tretjem mestu.

V  14.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod  za članice je Celje premagala Muranio iz Lendave s 3:2.

V uvodnem  13. spomladanskem kolu v prvi slovenski ženski nogometni ligi  je v Bratoncih ekipa Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci, kljub odsotnosti petih igralk zaradi reprezentančnih obveznosti  premagala Ajdovščino z 9:0.  Za Pomurke je dosegla štiri zadetke  Neli Hofman, po dvakrat sta zadeli: Ines Sok in Kim Juršnik ter Luana Zajmi. Pomurke , ki vodijo na lestvici brez poraza so dvakrat zadeli še vratnici.

V  13. kolu  slovenske kadetske nogometne lige U – 17 je ekipa None Pomurja v Bratoncih premagala Ajdovščino s 4:3. Za Pomurke  sta po dva zadetka dosegli: Nina Kajzba in Noele Vilčnik.

V 20. kolu 2. slovenske nogometne lige je ekipa Klime Tratnjek Beltinci gostovala v Dravogradu pri ekipi Koroške in dosegla izid 2:2. Za Beltinčane, ki so dvakrat vodili,   je dosegel oba zadetka  Lovre Kneževič. Že v petek je Nafta 1903 na Ptuju premagala Dravo s 1:0.

V 17.kolu prve slovenske kadetske nogometne lige  sta Maribor in Mura igrala 1:1, za Muro, ki je vodila z 1:0 je dosegel zadetek: Tio  Cipot.  V mladinski konkurenci je Maribor  premagal Muro s 3:1. Za   Muro je dosegel zadetek iz 11 metrovke Kai Cipot.

V Bakovcih je na tradicionalnem  dvoranskem  nogometnem turnirju  mladih pod taktirko vodje mlajših selekcij Jureta Zavca sodelovalo v treh starostnih kategorijah 19 ekip z okrog 200 nogometaši.  Med  9 letniki je   zmagala  ekipa Evrobaki iz Veržeja pred Gančani, Turniščem in Bakovci. Med 11 letniki so zmagali Odranci pred Bakovci, Račami in  Križevci. V starostni kategoriji U – 13 so zmagali Bakovci pred Apačami, Planiko iz Turnišča in Račami.

V  16.kolu prve B slovenske kegljaške lige za člane  je v Radencih Kočevje premagalo Radensko s 6:2.  Za Radensko so največ kegljev podrli:  Milan Kovačič 572, Robert Rožanc 546 in Jani Steržaj 536. V ženski konkurenci je Radenska premagala Belo Krajino s 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrle: Cvetka Štiberc 520, Marija Rantaša 517 in Sonja Tibaut 513 kegljev.

Na mednarodnem tekmovanju judoistov za pokal Žirov so bili v Žireh  uspešni med 187.judoisti iz 25 klubov tudi pomurski judoisti.  Prvi mesti med starejšimi dečki sta osvojila: Klemen Vinkovič in Matic Klemenčič oba iz Judo kluba Murska Sobota. Med mlajšimi dečki je bil drugi Tian Domen Horvat iz Judo kluba Lendava.  Med  dekleti sta bili zmagovalki: Ria Gabor in Vanesa Tkalec iz Judo kluba Lendava in druga Sara Sep iz Kluba borilnih veščin Lendava.

V  12.kolu 2. slovenske rokometne lige  za člane je vodilna Sevnica v Radencih premagala radgonski Arcont  s 27:24. Za Arcont sta dosegla največ zadetkov: Matej Rojht 6, Mihael Kolbl 4.  Soboško Pomurje je gostovalo v Logatcu in tam premagalo ekipo Kronosa  s 43:31. Za Pomurje so dosegli največ zadetkov: Gregor Falež 11, Matej Niedorfer 9 in Aljoša Munda 7 zadetkov.

V povratnih tekmah končnice tekmovanja v pomurski košarkarski ligi sta bila dosežena naslednja rezultata:  Sistemorg Beltinci – Športno društvo Murska Sobota 65:89 in Košarkarski klub Lotmerk – Košarkarsko društvo Nona Sobota 74:56.