Domov

Šport

9 marca 2020 Šport


Na 5. balkanskem  dvoranskem  atletskem prvenstvu za veterane v Beogradu so med 500 atleti iz 11 držav trije pomurski atleti  osvojili štiri naslove balkanskih prvakov. Največ uspeha je imela z dvema naslovoma: Tjaša Žalig, ki je v svoji starostni  kategoriji z  dvoranskim   državnim rekordom zmagala v teku na 1500 metrov in v teku na 800 metrov. V skoku v višino je postal  balkanski prvak  Miha Žalig oba iz Atletskega kluba Pomurje, ki je postal balkanski  podprvak prvak še v skoku v daljino.  Največ medalj  je zbral Zdravko Mauko – Magi iz Športnega društva Radenci , ki je postal balkanski prvak v skoku v višino v svoji  starostni  kategoriji, naslov balkanskega podprvaka pa je osvojil v teku na 60 metrov  z  ovirami, dvakrat pa je bil še tretji in to v skoku v daljino in v troskoku.

V Ormožu je bilo finale   29. članskega  in mladinskega  strelskega državnega prvenstva na katerem  je sodelovalo  263 strelcev iz 53 strelskih društev med njimi je sodelovalo tudi 11 strelskih društev iz Pomurja.  V posamični konkurenci je  s standardno zračno puško  zasedel drugo mesto  in naslov državnega podprvaka Mitja Černi iz Strelskega društva Gančani, četrti je bil Robi Markoja iz turniškega društva.  Med mladinkami je bila tretja Brina Stanjko iz Ljutomera, med mladinci pa je bil četrti Jure Sočič iz soboškega društva.  V moštveni konkurenci  so med člani bili tretji Črenšovci z ekipo: Domen Jarni, Jure Sodja in Žan Kelenc, Turniščani so bili četrti. Med članicami je bilo tretje  Strelsko društvo Ljutomer z ekipo:  Antonija Kosi, Sandra Kaučič in Bianka Vogrinčič. Med mladinci so bili Tišinčani drugi z ekipo: Tjan Kozar, Tadej  Kuhar in Iztok Rebrica. Moštveno  so se najbolje odrezale mladinke Strelskega društva Jezero iz Dobrovnika, ki so osvojile naslov državnih prvakinj z ekipo: Melani Kianec ter Lara  in Lena Urisk Bakan.

V zadnji  tekmi  25. kola v prvi slovenski nogometni ligi Telekom je v derbiju kola v Ljubljani le pred  2000 gledalci  vodilna ekipa v ligi Olimpija premagala soboško Muro z 1:0. Edini zadetek za Olimpijo je dosegel v 71. minuti Ante Vukušić. Nogometaši Mure so  na tekmi zadeli dvakrat okvir vrat.

Na lestvici  prve lige vodi Olimpija s 50. točkami pred Celjani in Aluminijem, ki sta zbrala po 45 točk, Mura na petem mestu ima 38 točk. V naslednjem kolu  v soboto bo Mura gostovala v Kidričevem pri nogometaših Aluminija, ki so tudi polfinalisti slovenskega nogometnega pokala.

V Domžalah je bil  finalni turnir  za slovenski pokal  v košarki za članice. Po pričakovanju je naslov pokalnih prvakinj osvojila ekipa Cinkarne Celje za katero igra tudi Blaža Čeh iz Rakičana nekdanja članica Ženskega košarkarskega kluba Pomurja. Celjanke so v polfinalu premagale  kranjski Triglav s 97:66 in v finalu še Ledito iz Domžal z 80:51. Na obeh tekmah je igrala tudi Blaža Čeh in si tako delila pokalno lovoriko s celjskimi soigralkami.