Domov

Šport

7 maja 2017 Šport


Na  18. mednarodnem plavalnem mitingu za pokal Kerka  v Lentiju na Madžarskem so bili uspešni  mladi tekmovalci Plavalnega kluba Zdravilišče Radenci.  Najbolje sta se odrezala   10 letni Grega Ritonja na 100 metrov prsno in 13 letna Staša Korpič v disciplini na 100 metrov prosto, ki sta se uvrstili na tretji mesti in osvojila bronasti medalji. Na nehvaležna četrta mesta so se uvrstili: Domen Bogdan na 100 metrov prosto, Maja Regoršek na 100 metrov prsno in hrbtno , Laura Bea Burjan in Staša Korpič na 100 metrov prsno – vse v svojih starostnih kategorijah.

V prvi tekmi končnice državnega namiznoteniškega  prvenstva je v Ravnah na Koroškem  Interdiskont premagal puconsko Kemo z rezultatom 5:2. Pri  Korošcih se je  posebej odlikoval Pucončan Mitja Horvat, ki je osvojil tri zmage, po eno pa sta k uspehu ekipe dodala še:  Janez Petrovčič in Darko Jamšek; pri Kemi sta zmagala;: Dominik Škraban in Tomaž Pelcar. Druga polfinalna tekma državnega prvenstva bo v sredo 10. maja v Puconcih.

 

V prvem kolu državne »B« lige v športnem ribolovu  je ob Škalskem jezeru  pri Velenju  Ribiška družina Gornja Radgona prvi dan tekmovanja v postavi: Tadej Kocbek, Mihael Kukovec, Željko Mavrič, Avgust Prelog in Darko Mes med 12. ekipami zasedla peto mesto, drugi dan tekmovanja  so radgonski ribiči zasedli tretje mesto. V posamični konkurenci je  imel prvi dan  tekmovanja   najboljši ulov Željko Mavrič 2521 gramov, drugi dan pa je imel na tehtanju Avgust Prelog 7707 gramov ulovljenih rib.

V Kranju je bilo državno prvenstvo v judu za mlajše dečke in deklice na katerem je sodelovalo 235 judoistov iz 36 slovenskih klubov.  Med mlajšimi dečki sta naslova državnih prvakov osvojila:  Maj Dervarič iz Judo kluba Murska Sobota in Gabrijel Lipič iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci.  Drugi mesti sta si priborila:  Anže Škerget iz Prleške judo šole in Alen Tirović iz Beltinec. Na tretja mesta pa so se uvrstili: Žak Rus  iz Partizana Ljutomer, Aljaž Pertoci in Matic Klemenčič oba iz Murske Sobote in David Lackovič iz Prleške judo šole.

Med mlajšimi deklicami so osvojile naslove državnih prvakinj v judu : Eva Küplen iz Murske Sobote,  Leila Mazouzi iz Beltinec, Sara Vrbnančič iz Partizana Ljutomer in Lina Recek iz  Judo kluba Lendava.  Na tretje mesto se je uvrstila Tisa Sočič iz  novega Judo kluba Štorkljice iz Murske Sobote.

V Kranju je bilo tudi državno prvenstvo v judu za mlajše članice in članice, kjer je sodelovalo 68 judoistov iz 16 klubov. Naslov državnega prvaka je osvojil v svoji kategoriji Arsej Lackovič iz Partizana Ljutomer. Na tretji mesti sta se uvrstila Aleksander Ferenčak nekdanji član Judo kluba Murska Sobota, zdaj član Judo kluba Z dežele Sankaku iz Celja in Grega Novak iz ljutomerskega Partizana. Med mlajšimi članicami je bila tretja v svoji težnostni kategoriji Hana Prelog iz Partizana Ljutomer.

V državni ligi v tradicionalnem karateju so v Gornjih Petrovcih na Goričkem v kategoriji mlajših dečkov in deklic  moštveno zmagali tekmovalci Karate kluba Tromejnik iz Kuzme, na drugo mesto so se uvrstili tekmovalci Karate kluba Gornji Petrovci. V članski konkurenci se je na tretje mesto uvrstil Karate klub Tromejnik.

V 16. kolu  prve avstrijske ženske nogometne lige je ekipa St.Pőltna  premagala ekipo Union Kleinmünchen z rezulatom 7:1. Dve koli pred koncem prvenstvu si je St. Pőlten, za katerega je igra tudi Mateja Zver, slovenska nogometna reprezentantka,  že zagotovil naslov avstrijskega prvaka. Zverova je igrala tudi tokrat  a zadetka ni dosegla, bila pa je podajalka pri treh zadetkih svoje ekipe.

V  24.kolu 2. slovenske nogometne lige je Drava na Ptuju premagala Farmtech iz Veržeja z rezultatom 3:1. Za Dravo so pred 250 gledalci  dosegli zadetke: Nastja Čeh, Adnan Bašić in Luka Šalamon; za Farmtech je dosegel častni zadetek Matej Vok.

V uvodni tekmi 23. kola v 3. slovenski nogometni ligi, vzhod so Odranci pred 850 gledalci premagali  Lušt Beltince z rezultatom 2:1. Za Odrance sta dosegla zadetka: Jan Hartman z avtogolom in David Vinkovič; za Beltince pa je dosegel zadetek Rok Ropoša. Po sobotni zmagi so Odranci s 54.točkami trenutno prevzeli vodstvo na tretje ligaški lestvici pred Nafto s 53. in Muro z 51.točkami.

Preglejmo še   rezultata v prvi soboški medobčinski nogometni ligi: Cven – Kema Puconci 3:1 in Radgona – Aqua Ižakovci 9:0.

Prostovoljno gasilsko društvo Gornja Radgona je tudi letos v sodelovanju z Občino Gornja Radgona ter ostali društvi pripravilo: »  9. dan reke Mure 2017« . Na tekmovalni progi od Term Bad Radkersburga do pristana v Gornji Radgoni v dolžini okrog 1000 metrov je tekmovalo  23 ekip.  V moški konkurenci je med  19.ekipami zmagalo Prostovoljno gasilsko društvo Trnovci z ekipo: Jernej in  Igor Horvat, Luka Lovrec, Tomaž Rajh, David Voršič, Marjan Matjašič, Denis Ilijevec in Matej Belšak pred ekipo Mura rafting team tretja pa je bila ekipa   Bad Radkersburga. V ženski konkurenci je med štirimi ekipami zmagalo Prostovoljno gasilsko društvo  Sveta Trojica v Slovenskih Goricah v postavi: Mihaela in Katja  Šuta, Tjaša Tušek,  Lea Roj, Karolina Kukovec, Majda Jelen in Nataša Bauman. Na drugo mesto se je uvrstila ekipa Stavenske flore in na tretje Društvo za ohranitev Mure.