V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

12 marca 2020 Šport


V 9. kolu prve slovenske odbojkarske lige je v modri skupini sinoči Calcit Volley v Kamniku premagal soboško Panvito Pomgrad s 3:0, čeprav je bilo v nizih  zelo tesno in sicer  28:26, 25:23 in 25:19. Za Calcit Volley so največ točk k zmagi prispevali: Miha Bregar in Boyan Yordanov po 10 in Milosz Hedba 9 točk. Za soboške odbojkarje so največ točk zadeli: Zlatko Pulko 23, Nikola Ražnatović in Jakob Rojnik po 13 ter Urban Drvarič in Žan Bedrač po tri točke.  V naslednjem kolu bodo v soboto ob 19. v Murski Soboti odbojkarji Panvite Pomgrada igrali, brez gledalcev,  proti ACH Volleyu iz Ljubljane. Vse ostale odbojkarske tekme z izjemo prve moške lige so odpovedane.

V 16.kolu 3. slovenske kegljaške lige, vzhod  za člane je v Mariboru vodilna Lokomotiva premagala Lendavo  s 7:1. Za Lendavo so največ kegljev podrli: Uroš Zadravec 590, Boris Tisovec 537 in Janez Šimon 516 kegljev. Pri Lokomotivi se je odlikoval David Petek, ki je podrl 565 kegljev. Na lestvici vodi  Lokomotiva iz Maribora s 24.točkami, Lendava je na sedmem mestu zbrala 9 točk.                                               

V Ljutomeru je bilo medobčinsko prvenstvo v namiznem tenisu za posameznike in dvojice. Med posamezniki je zmagal Aleš Ploj s Cvena, drugi je bil Darko Fijavž iz ljutomerskega Partizana na tretje mesto se je uvrstil David Novak s Cvena in na četrto Franc Šafarič iz Namiznoteniškega kluba Spin Mala Nedelja.  V dvojicah sta zmagala:  Aleš Ploj in David Novak s Cvena, druga je bila dvojica: Darko Fijavž in Rok Kapun iz ljutomerskega Partizana tretja sta bila: Tone Marinko  in Franc Šafarič ter četrta: Bojan Jagodič in Drago Kozar vsi iz Namiznoteniškega kluba Spin Mala Nedelja.

V Pince Marofu je bila mednarodna nogometna tekma na kateri je Torpedo iz Križevec na Hrvaškem premagal  Graničarja  iz Benico člana lendavske medobčinske nogometne lige z rezultatom 2:1. Za   Graničar je dosegel vodilni in edini zadetek Dragiša Vidović.

Iz Medobčinske  nogometne zveze Lendava smo danes  dobili obvestili, da so tekme prvega spomladanskega kola pomurske lige  odpovedane, podobno kot tudi tekme prvega spomladanskega kola v soboški medobčinski nogometni ligi.  V ostalih tekmah pod okriljem Nogometne zveze Slovenije pa bodo tekme odigrane brez gledalcev.

Strelsko društvo Štefan Kovač iz Turnišča bo jutri ob 17.30 na  šest mestnem strelišču Agrocorna v  Turnišču pripravilo četrto zadnje kolo rekreacijske strelske lige. Po  treh kolih vodi v streljanju z zračno puško Valerija Vuk pred Petro Rudaš Pintarič tretji pa je Daniel Režonja. V streljanja z zračno  pištolo  po treh kolih vodi  Marjan Zver, drugi je Andrej Režonja in tretji Jože Slavic. Skupno v rekreacijski turniški  strelski  ligi sodeluje 29 strelcev in osem strelskih ekip.