Domov

Šport

15 marca 2020 Šport


Tudi  organizatorji večjih športnih prireditev v Pomurju sledijo navodilom državnih organov v zvezi s koronavirusom in njegovih posledicah.

Kolesarski klub Tropovci  odpovedal prvo  letošnjo kolesarsko dirko v Tropovcih , ki je bila načrtovana za 4. april in sicer dirko za  11. pokal Občine Tišina.   Hkrati so preklicali tropovski kolesarji tudi Maraton Občine Tišina, ki je v njihovem koledarju načrtovan za 10. maj. Do nadaljnjega so v  kolesarskem klubu odpovedali tudi  skupinske treninge najmlajših kolesarjev  in mladincev. Kako bodo tekle aktivnosti kolesarjev v prihodnje bodo tropovski kolesarji obveščali svoje člane in javnost  tudi v prihodnje.

Zaradi epidemiološke situacije  je organizacijski odbor Maratona treh src  v Radencih začasno zaustavil prijave na letošnji  40. jubilejni Maraton treh src, ki je načrtovan za soboto 16. maja.  Letos je  v Radencih na 40. maratonu Treh src načrtovano tudi državno prvenstvo na 42 km dolgi progi.  Kljub  doslej vloženemu trudu in finančnim sredstvom pa organizatorji zdravje športnikov, obiskovalcev  in prebivalcev lokalne skupnosti postavljajo na prvo mesto.  Trenutno je  tako v Radencih  začasno ustavljeno  zbiranje prijav in plačil za udeležbo na  letošnjem maratonu.