Domov

Šport

27 marca 2020 Šport


Vodstvo Nogometnega kluba Maribor je uradno sporočilo, da je postal novi športni direktor kluba, po odhodu Zlatka Zahovića,  41 letni  Oliver Bogatinov pod rodu Jeseničan, ki je  odigral 130 prvoligaških tekem  za Koper, celjski  Publikum in kranjski Triglav,   a ga je nato poškodba predčasno oddaljila od aktivnega igranja nogometa  Kot trener je  Bogatinov  leta 2012 deloval  tudi v soboški Muri in  bil v minuli sezoni trener  pri  Aluminiju nazadnje pa je bil vodja nogometna šole  v  Mariboru. Za zdaj ostaja na trenerskem mestu  v Mariboru  Saša Gajser, ki si je kot pomočnik minulega trenerja Darka Milanića pridobil dovolj izkušenj za vodenje prvoligaške ekipe Maribora.

Tudi rokometna sezona v prvi slovenski rokometni  ligi je predčasno  končana.  Naslov prvaka je  po izredni konferenčni seji  vseh prvoligašev  enoglasno osvojila ekipa Celja Pivovarno  Laško, kar  je  za Celjane že 23. naslov državnega prvaka.  Na šesto mesto se je uvrstila ekipa Jeruzalema Ormož  za katero  uspešno igra Jure Kocbek iz Rodmošcev, ki se je rokometne abecede učil pri Rokometnem klubu Arcont v Gornji Radgoni.  Kako bo z  ostalimi  nižjimi rokometnimi ligami ta čas še  uradno ni  znano. Toda ker se načrtuje povečanje ekip v prvi ligi na 14 se po neuradnih podatkih  Rokometnemu klubu Pomurje iz Murske Sobote obeta napredovanje v prvo B slovensko ligo, kajti Pomurje je trenutno na drugem mestu v drugi slovenski ligi.  Radgonski klub Arcont pa bo ostal v drugi ligi.

Ob koncu povejmo še, da današnja petkova ,  razglasitev najboljših atletov in atletinj v Atletskem  klubu Pomurje Murska Sobota  , ki je bila načrtovana za 18. uro v soboški Zvezdi odpade in je preložena za nedoločen čas. Preložen je tudi volilni občni zbor, ki ga je za danes  sklical predsednik kluba David Horvat.