Domov

Šport

8 maja 2017 Šport


Na 3. odprtem članskem namiznoteniškem turnirju v Puconcih je med  56 igralci iz vse Slovenije med člani zmagal  Darko Jorgič iz novomeške Krke. Med pomurskimi igralci so se od 5. do 8. mesta uvrstil:  Tomaž Pelcar, Bojan Ropoša oba iz Keme in Mitja Horvat  zdaj član  ravenskega Interdiskonta sicer doma iz Puconec. Med članicami je zmagala : Ana Tofant iz Mengša, med pomurskimi igralkami pa sta se Nuša Vogrinčič in Staša Matis iz Keme uvrstili od 9. do 12. mesta.  V Puconcih pa ima članska ekipa Keme usmerjeno vso pozornost v drugi polfinalni dvoboj končnice državnega prvenstva med Kemo in Interdiskontom ,ki bo v sredo 10. maja ob 18.tih v Puconcih.

Na 61. pohodu in teku ob žici v Ljubljani so nastopili v tekaškem delu programa tudi pomurski tekmovalci. V mešanih trojkah,   se je  v močni mednarodni konkurenci ,  med člani  ekipa soboške Panvite na 12,5 km dolgi progi v postavi: Dejan Preindl, Andreja Gorčan in Goran Špilak uvrstila na peto mesto.

Na državnem prvenstvu v hitrostnem rolanju, ki je bilo v Kranju, je Tadeja Donko iz Lendave, zdaj članica Roler kluba Ljubljana  v skupni uvrstitvi osvojila drugo mesto in s tem naslov državne podprvakinje. Donkova je bila druga v kronometru  na 300 metrov, na 500 metrov in v tekmi na točke na razdalji 3000 metrov.  Tekma v Kranju se je točkovala tudi za mednarodni pokal Alpe Jadran.

V hrvaško slovenski ligi v hokeju na travi so igralke Moravskih Toplic v gosteh premagale II. ekipo Zeline z rekordnim rezultatom 14:0.  Za Moravske Toplice  sta dosegli  po  štiri zadetke Petra Dervarič in predsednica Zveze za hokej na travi Slovenije Sanja Kropec, po dvakrat sta bili strelki: Mateja Grah in  Danaja Škrilec ter po enkrat: Lucija Kadiš in Neja Dragojlović.

Na odbojkarskem turnirju starejših  deklic  v Kamniku za uvrstitev od 9. do 12. mesta so igralke  Pomgrada Sobote  kar dvakrat premagale ekipo Olimpa iz Ljubljane in to  z rezultatom 2:1 in 2:0. V tekmi  proti Braslovčam pa so dvoboj za 9. mesto  izgubile z rezultatom  2:0 in se uvrstila na 10. mesto v državi med 24.ekipami.

V  17. kolu pomurske lige v malem nogometu je vodilno Trnje v derbiju kola premagalo Dolnjo Bistrico z rezultatom 6:0. Še ostali rezultati: Kamenci – Videm 3:0, Sobota- Tešanovci  2:2, Čarda Martjanci – Meteor Melinci 3:4, Teleing Razkrižje – Klub malega nogometa  mladih Odranci 6:0, tekma Nemčavci – Old boys Murska Sobota je bila preložena.

Na  medklubskem  četveroboju v golfu so na igrišču Golf livade v Moravskih Toplicah zmagali domači golfisti z 287. točkami pred Slovensko Bistrico z 266. točkami, tretji je bil Zlati Grič iz Slovenskih Konjic s 153. in četrti Golf klub Radenci s 106. točkami.  V bruto točkah sta zmagala: Branko Avsec iz radenskega kluba  in Marta Šbüll iz domačega golf kluba.  Najdaljša udarca sta imela: Boštjan Kous iz Moravskih Toplic 249 metrov in Karla Lobnik iz Slovenske Bistrice 167 metrov.