Domov

Šport

8 aprila 2020 Šport


Odličen teniških igralec Marino Kegl iz Murske Sobote, član Železničarskega teniškega kluba Maribor v teh dneh podobno kot ostali športniki ne tekmuje.

Kljub temu, pa  je na svoji spletni strani objavil zanimiv prispevek o tem kaj ob posamičnem vzdrževanju telesne pripravljenosti počne in  predstavil  še eno zanimivost.  Marino Kegl je končal Srednje šolo za gostinstvo in turizem v Radencih in si pridobil poklic gastronomsko turističnega tehnika. Njegova profesorica kuharstva je bila Zdenka Mesarič, ki ga je v šolo veliko naučila med drugim tudi  peko kruha. Na spletni strani lahko vidite pečen kruh iz dveh kilogramov  moke in to kg ržene in kg bele moke iz mlina Žnidarič v Precetincih. 

Marino Kegl je letos dobil dve pomembni priznanji za svoje dosežke v tenisu  med gluhimi športniki. Tako ga je Športna zveza gluhih Slovenije v Ljubljani  izbrala in nagradila za najboljšega športnika med gluhimi. Mestna občina Maribor pa ga je nagradila za najboljšega športnika med invalidi  v občini in to za  5. mesto na svetovnem prvenstvu v Turčiji in tretje mesto na svetovni lestvici gluhih tenisačev.