Domov

Šport

11 aprila 2020 Šport


Evropska odbojkarska zveza , CEV, ki ima sedež  v Luksemburgu  je objavila kvote   ne pa tudi imen nastopajočih ekip v novi sezoni v boju za klubsko evropsko krono.   Kvote bodo morale  zdaj potrditi še nacionalne odbojkarske zveze. V prihodnji sezoni se tako Sloveniji obeta v skupinskem delu lige prvakov le nastop odbojkarjem.

V Sloveniji je bilo  odbojkarsko prvenstvo  zaradi pandemije koronavirusa  zaključeno že 17.marca in zveza je odločila, da je v moški konkurenci državni prvak ACH Volley iz Ljubljane in to že 17.tič, v ženski konkurenci pa so postale državne prvakinje odbojkarice Calcita Volleya iz Kamnika, kar je zanje četrta državna lovorika. In malo prekmurskega pridiha k moški odbojki. Član odbojkarjev ACH Volleya je z novo pogodbo  bo tudi  v prihodnje Uroš Pavlović iz Murske Sobote, nekdanji član soboške odbojkarske ekipe. Odbojkarji Panvite Pomgrada iz Murske Sobote  pa  so tekmovanje končali na petem mestu. 

Člani navijaške skupine nogometne Mure Black Gringosi so se  v minulih dneh, ko ni tekmovalnega nogometa  izjemno izkazali. Pomagali so tistim ljudem, ki pomoč najbolj potrebujejo. Med tednom so izročili Kriznemu centru za mlade – varni hiši in Škofijskemu karitasu prehrambne artikle, ki jih bosta obe organizaciji podelili tistim, ki na območju Pomurja to najbolj potrebujejo. Skupno so zbrali preko ene tone prehrambnih    artiklov.  Iskrene čestitke za izjemno lepo humano dejanje.