Domov

Šport

17 aprila 2020 Šport


Nogometna zveza Slovenije je na video konferenci nogometnim klubom danes predstavila scenarije za nadaljevanje prvenstva v nogometnih ligah. Če bodo razmere v Sloveniji dovoljevale in bo vlada omilila ukrepe zaradi pandemije koronavirusa bodo nekatera ligaška tekmovanja končana celo brez nadaljevanja.
V prvi in drugi slovenski ligi ter v ženski prvi ligi je prvi možen termin za nadaljevanje prvenstva načrtovan za 23. maj a je bolj verjeten datum 30. maj, ko bo na programu 26.kolo v prvi slovenski ligi Telekom, ko bo Mura gostovala pri Aluminiju v Kidričevem. Odigrano bo tudi moško pokalno tekmovanje a po skrajšanem sistemu in ligaško tekmovanje v prvi slovenski ženski nogometni ligi, kjer pa pokala ne bodo igrali kot tudi ne v mladinski konkurenci. . Klubi bodo tako po zdajšnjem scenariju imeli le dva tedna za skupne priprave, tekme pa se bodo igrale za zaprtimi vrati oziroma brez gledalcev na stadionih.
Zaradi zaščite zdravja akterjev v nogometu je izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije sprejel tudi odločitev o zaključku tekmovanja v 3. slovenski ligi vzhod in zahod ter v prvi in drugi mladinski in kadetski nogometni ligi ter v ostalih nižjih ligah za dečke in deklice. O načinu in sestavi lig za naslednjo sezono bodo odločali organi Nogometne zveze Slovenije.