Domov

Šport

19 aprila 2020 Šport


Predsedstvo Strelske zveze Slovenije  je  54. dopisni seji na predlog strokovnega sveta sprejelo sklep o zaključku tekmovanja za Pokal prijateljstva  in tekmovanja z zračno  standardno in serijsko puško in pištolo za pokal Slovenije po izvedenih petih kolih, ki so bila na programu v dvoranah.  V  moštvenem tekmovanju je nastopilo kar 40 strelskih društev med njimi tudi številna strelska  društva iz sveta ob Muri.

V  prvi A državni strelski ligi v s standardno zračno puško so ekipi zmagovalci strelci Olimpije,  Turniščani so šesti, Črenšovci osmi in deveti Ljutomerčani med 12 ekipami, ki so izpadali iz prve A lige.

V prvi B državni ligi s standardno zračno puško je zmagal Triglav  Javornik iz Koroške Bele pred Športno strelskim društvo Murska Sobota, obe ekipi pa napredujeta v prvo A ligo ,kar je predvsem za soboške strelcev izjemen uspeh.  Ostale pomurske ekipe so uvrstile  takole: četrto je Jezero iz Dobrovnika, peti so Tišinčani in sedmi Gančani.

V posamični konkurenci je   med strelci prve B lige  z zračno puško zmagal Jure Sočič iz soboškega društva tretji pa je Mitja Černi iz Strelskega društva Gančani.

V ligi mladincev  je zmagal Luka Lukič iz Trzina, drugi je bil Jure Sočič in tretji Patrik Farkaš oba iz soboškega strelskega društva. Moštveno  je zmagal Trzin četrti so bili strelci Murske Sobote, sedmi Tišinčani in osmi Ljutomerčani.

V kadetski posamični konkurenci se je ne tretje mesto posamično uvrstil Žan Ferenčak iz Strelskega društva Gančani.

V konkurenci  starejših dečkov je z zračno puško zmagal Tine Mihailović Krpan iz Lendave.

V pokalu prijateljstva  med  med starejšimi dečki  je s serijsko zračno puško zasedel tretje mesto Mišo Hari iz soboškega strelskega društva; moštveno pa so starejše deklice Kolomana Flisarja s Tišine zasedle prvo mesto.

Uradna podelitev pokalov in medalj najboljšim trem posameznikom in ekipam  v vsaki kategoriji bo opravljena naknadno.