Domov

Šport

26 aprila 2020 Šport


Med prvimi bodo po koronavirusu kot kaže začeli igrati z nogometom v prvi ligi na Poljskem, kjer igra kar 9 slovenskih igralcev med njimi tudi trije in pomurske pokrajine.

Prvenstvo se bo predvidoma nadaljevalo s 27.kolom 29. maja. In kje igrajo prekmurski nogometaši: Damjan Bohar iz Mačkovec nastopa za ekipo Zalgebie, njegova ekipa je na 11. mestu, Bohar  je dosegel v ligi kar 11 zadetkov. Gornik iz kraja Zabreze za katero igra Erika Janža iz Puževec je na  12. mestu.  Korona iz Kielc za katero igra Matej Pučko iz Šalinec je na 14. mestu. Predvidoma bodo 3. in 4. maja nogometaši poljskih  prvoligašev opravili predhodno še testiranje na koronavirus, 10. maja pa bodo začeli skupinske treninge.

V Sloveniji je za zdaj izdelan  le okvirni  načrt in teoretično naj bi se tekmovanje v prvi slovenski nogometni ligi nadaljevalo 23. maja a bolj verjetno je tudi, da bo to 30.maja. Za zdaj pa  uradnih sporočil ni.  Na Poljskem je namreč sporočilo o nadaljevanju prekinjenega državnega nogometnega prvenstva sporočil javnosti  predsednik vlade a je v sporočilu tudi zapisano, da bodo  nogometne tekme brez gledalcev.