Domov

Šport

29 aprila 2020 Šport


Predsednik Medobčinske nogometne zveze Lendava  Slavko Režonja, ta zveza pa tudi vodi tekmovanje v pomurski nogometni ligi,  je člane  pomurske  lige , teh je ta čas 14 iz lendavske in soboške zveze , zaprosil   da pošljejo do 4. maja do 12. ure  svoje mnenje o nadaljevanju tekmovanja v pomurski nogometni ligi.

V pisnem predlogu je zapisan tudi morebiten scenarij nadaljevanja. Dokončno odločitev bo v začetku maja na dopisni seji sprejel izvršni odbor lendavske medobčinske nogometne zveze.   Preglejmo nekaj poudarkov  iz sporočila klubom.  Ob ugodnih zdravstvenih razmerah bi se trenažni proces začel predvidoma okrog 10. maja, prvo morebitno 14. kolo pa bi bilo na programu  31.maja in vsaj nekaj tekem se bo igralo zagotovo brez gledalcev. Zadnje kolo bi bilo na programu 16.avgusta.  Kako bo z napredovanjem klubov iz pomurske lige  bo  znano,  šele po stališču Nogometne zveze Slovenije in  po  sproščanju omejitvenih ukrepov s strani vlade.

 Na  lestvici ob prekinitvi  prvenstva v pomurski ligi  po 13.kolih vodi Polana z 32.točkami, Turniščani imajo na drugem mestu 28 točk in Grad na tretjem 27 točk. Na lestvici strelcev v pomurski ligi vodi Andrej Žugelj  iz Nogometnega kluba Polana  s 15. zadetki.