V etru
Nedeljsko športno popoldne
Domov

Šport

3 maja 2020 Šport


Nadaljevanje prvenstva prvi slovenski nogometni ligi Telekom naj ne bi bilo pod vprašanjem a dokončen scenarij še ni uradno potrjen. Nogometna zveza je že pred kratkim predstavila tri scenarije po katerih bi se prvenstvo nadaljevalo 23.maja a glede na zdravstvene  razmere sta bolj verjetna datuma 30. maj ali 6. junij. 

Pomurske ljubitelje nogometa pa zelo zanima tudi usoda pokalnega tekmovanja, kjer sta med štirimi ekipami še dve pomurski  in sicer prvoligaška  soboška Mura in drugoligaška ekipa Nafte  1903 iz Lendave. Pokalno tekmovanje bo spremenjeno in bo na programu samo po ena  polfinalna tekma in tudi ena finalna tekma a to ne nevtralnem stadionu na Brdu pri Kranju. Polfinale samo z eno tekmo med Muro in Aluminijem in Nafto in Radomljami naj bi bilo odigrano 16. in 17. junija. Finale pa bo po neuradnih napovedih na programu na Brdu pri Kranju v sredo 8. julija.

Na Murskem valu vam bomo iz našega letošnjega arhiva ponovili dva zanimiva prispevka o uspehu pomurskih športnikov v letošnjem letu.  V prvem bomo spregovorili o hokejistkah predanovskega Triglava, ki so v evropskem pokalu v dvoranskem hokeju v Puconcih zasedle drugo mesto – naša gostja   je bila takrat predsednica Zveze za hokej na travi Slovenije in igralka Triglav Sanja Zelko. V drugem prispevku pa bomo spregovorili o državnem prvenstvu v šahu, ki je bilo v Murski Soboti  o tem bosta govorila : Maja Hočevar in Matej Titan. Vabljeni v našo družbo tudi po 16.uri.