V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

9 maja 2017 Šport


Na tretjih letošnjih kasaških dirkah v Stožicah so nastopili tudi člani Kasaškega kluba Ljutomer in v osmih dirkah enkrat zmagali. V osmi dirki je zmagal Lester s Slavkom Jurešem, tretji je bil Artis pod taktirko voznice Darje Antolin. V peti dirki je bil drugi Delux MS z Mitjo Slavičem in tretji Arrived Star pod taktirko Marka Slaviča. V uvodni dirki  je bil tretji Promiso GM z voznikom Brankom Seršenom. Naslednje kasaške dirke bodo v Sloveniji 14. maja v Komendi, Ljutomerčani pa bodo pripravili druge letošnje kasaške dirke v nedeljo 21.maja.

V Cirkovcah je bilo prvenstvo  severovzhodne regije v namiznem tenisu za najmlajše kadete U – 10 in kadete U – 15.   Med pomurskimi igralci je  bil v kadetski konkurenci posamično  drugi Jure Smodiš iz Keme, v dvojicah  sta zmagala Jure Smodiš in Nino Šegula s Ptuja. Med kadetinjami posamično je bila druga Ana Kovačec in tretja Blažka Harkai obe iz Keme,  v dvojicah  sta zmagali: Ana Kovačec in Blažka Harkai,  pred Tjašo Dervarič in  Anomarijo Horvat  obe iz Sobote, tretja  je bila dvojica: Eva Grabnar iz Sobote in Lara Belaj iz Cirkovc. Med mlajšimi kadeti  posamično  je bil Luka Števanec  iz Sobote tretji, v dvojicah sta  bila druga Luka Števanec in Blaž Štotl  s Cvena , med mlajšimi kadetinjami  posamično je bila druga Eva Horvat iz Sobote ,  igri dvojic sta zmagali dvojici: Eva Horvat iz Sobote in Kiara Šegula s Ptuja.

Na 12. turnirju v športnem karateju v Oplotnici  za pokal Občine Oplotnica 2017 so med 259.karateisti, radenski karateisti osvojili tri medalje. Žan Lipič je bil drugi med dečki v kategoriji nad 40 kg, drugi je bil tudi Marl Dokl med dečki do 40 kg in na tretje mesto se je uvrstil v svoji starostni kategoriji do 30 kg še Maj Lipič.

V  pomurskem derbiju v 24. kolu v 2. slovenski mladinski nogometni ligi, vzhod je Mura v Veržeju premagala Vipoll z rezultatom 3:2. Za Muro je dosegel dva zadetka Jan Kramberger in enega Marcel Horvat; za Vipoll sta dosegla zadetka: Aljoša Jerič in  Filip Vinter. Na lestvici vodi Mura s 53.točkami, Vipoll jih ima na osmem mestu 31.

V kadetski konkurenci druge slovenske lige, vzhod je Vipoll premagal Muro z 2:0. Za Vipoll sta dosegla zadetka: Luka Lukač in Niko Barbarič. Na lestvici vodi Drava z 59.točkami, Mura na drugem jih ima 51 in Vipoll na četrtem 41 točk.

V  14. kolu mednarodne veteranske lige v malem nogometu so  bili doseženi naslednji rezultati: Slovenska vés – Grad 3:0, Tromejnik Kuzma  – Srebrni breg Martinje  2:3 in Gornji Slaveči – Gornji Petrovci 1:10. Na lestvici vodijo Večeslavci pred Monoštrom in Slovensko vésjo.

V Gradišču je tišinska ribiška enota Ribiške družine Gornja Radgona pripravila  tradicionalni  memorial v spomin na brata Pertoci . Na tekmovanju v športnem ribolovu je med  19 ribiči, ki so imeli na tehtanju 163 kg ulovljenih rib. Zmagal je Gusti Passero iz Murske Sobote z 38,45 kg ulovljenih rib. Na drugo mesto se je uvrstil David Perkič iz Petanjec z 22,05 kg in na tretje  Vlado Rozman iz Pušče s 17,35 kg  ulovljenih rib.