Domov

Šport

5 maja 2020 Šport


Tekmovalno registracijska komisija je z odobritvijo Strokovnega sveta Odbojkarske zveze Slovenije  predlagala predsedstvu zveze predlog o spremembah tekmovalnega sezona v naslednjih dveh sezonah,  ki ga  je že sprejelo tudi  predsedstvo zveze.

Igralo se bo po trikrožnem sitemu, tekmovali bodo vsi prvoligaši tudi tisti ki nastopajo v mednarodni konkurenci, , ukinja pa se v odbojkarski ligi  modra skupina liga  za prvaka in zelena  skupina za obstanek v ligi.

Pomurske odbojkarske ekipe so dobile predloge za tekmovanje v sezoni 2020/2021. V  moški konkurenci bo prvi A  slovenski  ligi  nastopilo osem ekip med njimi tudi I. ekipa Panvite Pomgrada iz Murske Sobote.  V prvi B ligi bodo tekmovali med osmimi ekipami Radenčani. V 2. odbojkarski ligi bo iz pomurske pokrajine nastopala  le II. ekipa Panvite Pomgrada.

V ženski konkurenci bodo nastopile štiri pomurske odbojkarske ekipe. V prvi B ligi  bosta  med 10 ekipami igrali  dve pomurski  ekipi in to Ženski odbojkarski klub Ljutomer in Odbojkarski klub Roto Kema Puconci. V 2. slovenski odbojkarski ligi bo med 12 ekipami nastopila ekipa Ženskega odbojkarskega kluba Sobota. V tretji slovenski odbojkarski ligi ,vzhod bo igrala tudi v prihodnje ekipa Muranine iz Lendave. 

Izvršni odbor Medobčinske nogometne zveze  Murska Sobota, ki mu predseduje Danilo Kacijan  je  na ponedeljkovi  dopisni seji sprejel soglasni sklep o zaključku tekmovanj  v vseh ligah na območju Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota za tekmovalno sezono 2019/2020. In kako je bilo na lestvicah po zadnjem odigranem kolu. V prvi članski medobčinski ligi  je med 14.ekipami  v vodstvu Serdica Kleparstvo Šinko pred Hodošem obe ekipi sta zbrali po 33 točk na tretjem mestu  je bila ob prekinitvi prvenstva puconska Kema z 31.točkami. Na lestvici strelcev je na vrhu Mitja Kovač iz Serdice z 19.zadetki.

V  mladinski  medobčinski nogometni  ligi je  med desetimi ekipami na vrhu Bogojina s 27.točkami pred martjansko Čardo in Gradom, ki imata po 19 točk. Na lestvici strelcev vodi  Aleksander Šadl iz Cankove  z 18.zadetki.

O sestavi nogometnih  ligi za tekmovalno sezono 2020/2021  na območju zveze bo izvršni odbor  soboške medobčinske zveze odločal po prejetih  usmeritvah in sklepih Nogometne zveze Slovenije.