Domov

Šport

10 maja 2020 Šport


Nogometaši Mure so povsem pripravljeni za treninge po  priporočilih ustreznih organov in želijo prvenstvo  v prvi ligi Telekom in v pokalnem tekmovanju končati na igriščih.

Nogometaši se že opravili tudi teste  na koronavirus, ki so bili vsi negativni. Kako bo potekala vadba nogometašev v prihodnje ? Zdaj vadijo v manjših skupinah brez medsebojnih stikov,  kaj  pa  več znanega v naslednjih dneh ob  nadaljnji sprostitvi ukrepov s strani pristojnih organov.

Tudi v Lendavi pri drugo ligaški  nogometni ekipi Nafte 1903  so dobili dovoljenje za vadbo nogometašev. Nogometaši Nafte 1903 so  včeraj opravili testiranje na Covid 19 v soboški bolnišnici, ki  pa  se je za vse igralce dobro končalo.  Prvi trening po novih usmeritvah so   opravili v Lendavi danes  dopoldne. Igralci  Nafte 1903, ki so podobno kot soboška Mura  ob ligaškem tekmovanju v drugi ligi tudi še  v pokalnem tekmovanju želijo čas priprav izkoristiti za dobro telesno pripravljenost.

Včeraj  smo dobili v naše uredništvo obvestilo, da so bili v soboto  na Mestnem stadionu  v Fazaneriji  v Murski Soboti aktivni tudi prostovoljci pod taktirko slikopleskarja in fasaderja Štefana Pintariča, ki ga kličejo malar Pišt. Prostovoljci  so bili aktivni  z enim ciljem in to, da prebarvajo Fazanerijo, na mestih  kjer je bila  doslej zelena barva s sivo  ,kar so storili po dogovoru z upravo kluba. Delo so opravili z odliko in ob koncu so bili nagrajeni z malico.

Na Murskem valu boste popoldne lahko spremljali dva zanimiva tonska prispevka iz našega arhiva.  Na 22. svetovnem prvenstvu v kikboksu na Madžarskem je  v oktobru leta 2019  osvojil naslov svetovnega prvaka David  Žibrat z Mote. V kitajskem Wuhanu, kjer se je začela  neugodna pandemija koronvairusa pa je lani oktobra strelec Robert Markoja iz Gomilice na 7. svetovnih  vojaških igrah osvojil kot član slovenske reprezentance bronasto medaljo v posamični konkurenci.  Vabljeni v našo družbo tudi po 16.uri.