V etru
Informacije - Vreme, ceste, radarske kontrole
Domov

Šport

11 maja 2020 Šport


Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je danes popoldne  na dopisni seji sprejel sklep, da se  v tekmovalni sezoni 209/2020  izpelje sezona v prvi slovenski nogometni ligi Telekom in v Pokalu Slovenije. Hkrati je bil sprejet sklep, da se zaključi tekmovanje v 2. slovenski ligi, kjer iz Pomurja nastopata ekipa Nafte 1903 iz Lendave in Klime Tratnjek Belinci.

Nogometaši Mure so imeli pod taktirko prvega trenerja Anteja Šimundže   danes na Mestnem stadionu Fazanerije v Murski Soboti ,  pred treningom, ki je potekal na glavnem in igrišču z umetno travo,  druženje z novinarji.  Mura je v igri še v dveh tekmovanjih.  Ob ligaškem  tekmovanju, kjer je Mura  peta  in je do konca še 11 kol. V pokalnem tekmovanju, kjer je  z lendavsko Nafto 1903 polfinalistka tega tekmovanja. Z izjemo kapetana Alena Kozarja pa so igralci dvomesečni premor dobro izkoristili   za  popolno saniranje  poškodb in zdaj so brez poškodb:  Fejsal Mulić, Matko Obradović in Marin Karamarko.

V Pokalu Slovenije  sta med štirimi ekipami v končnici  tudi dve pomurski in to soboška Mura in lendavska Nafta 1903. Tekme se bodo igrale in to  na Brdu pri Kranju .

 V prvi slovenski ženski nogometni ligi, kjer  nastopa iz Pomurja ekipa None Pomurja iz Beltinec  se podobno kot v 2. slovenski ligi  tekmovanje  prekine in se prvakinj   ne razglasi, Pomurke ob prekinitvi lige  vodijo  brez poraza.  O udeležencu v mednarodnem tekmovanju v ženskem nogometu  bo v skladu s športnimi  rezultati  in licenciranjem odločal izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije  na eni od prihodnjih sej.