Domov

Šport

27 maja 2020 Šport


V veliki sejni dvorani Mestne občine Murska Sobota je bila prvič v zgodovini soboške nogometne zveze, ki letos deluje že 60 let, letna skupščina klubov, na kateri je sodelovalo 21 delegatov od skupno 32 klubov, v katerih je aktivnih okrog 4000 nogometašev. Delegati so ugodno ocenili delo soboške medobčinske nogometne zveze v letu 2019,  ki jo vodi predsednik Danilo Kacijan. Skupščina  je bila letos zaradi pandemije sklicana že tretjič. Zaradi trenutne situacije v Sloveniji je potekala ob upoštevanju zdravstvenih kriterijev za preprečevanje okužbe s Covid 19. Več o soboški nogometni zvezi  bomo poročali v nedeljskem športnem popoldnevu.

Tudi Zveza za hokej na travi Slovenije je sprejela upoštevanju  navodil Nacionalnega instituta za javno zdravje  sprejela sklep, da se bo tekmovanje v državnih hokejskih ligah  ob upoštevanju navodil nadaljevalo. V  nedeljo 31.maja bo 15.30 bo tekma starostne skupine U – 16 med Moravskimi Toplicami in Lipovci.  Za hokejsko tekmo mladih bodo igrali še člani in sicer  v nedeljo 17. ko se bosta  pomerili članski ekipi Moravskih Toplic in Lipovec.

Teniški klub Murska Sobota  je določil člansko ekipo za tekmovanje v 2. slovenski teniški ligi , ki se bo začela v soboto 6.junija. Za Teniški klub Murska Sobota bodo  igrali: Rene Heric  iz Banovec, Dominik Sedonja  iz Rakičana,   Luka Premzel in  Uroš Kovačec oba  iz Murske Sobote  , Matjaž Hanželič iz Ormoža, Maks Horvat in Maks Rituper oba  iz Murske Sobote in Žiga Starčič iz  Radenec.  V prvem kolu bo soboška  teniška ekipa igrala v Murski Soboti proti  ekipi Nove Gorice.