Domov

Šport

28 maja 2020 Šport


Od 6. do 8. junija bo v Lukovici pri Domžalah dobrodelni teniški turnir za pokal Mime Jaušovec na katerem bo v reprezentanci zahoda, kjer bo kapetan Miha Mlakar, pomočnica pa Maja Matevžič,  igrala tudi  Andreja Klepač članica Teniškega kluba Murske Sobota. Skupno bo v treh dneh igralo kar 21 najboljših slovenskih igralcev. V reprezentanco vzhoda, ki jo bo vodil kapetan Robi Cokan, njegov pomočnik pa bo Zoran Kranjec je povabljen Tomislav Ternar iz Beltinec, član Železničarskega teniškega kluba Maribor.

Nogometaši prve slovenske  nogometne lige Telekom se marljivo pripravljajo za nadaljevanje prekinjene državne lige, ki se bo nadaljevala v petek 5. junija v Kidričevem s tekmo: Aluminij – Mura. V sredini pripravljalni nogometni tekmi sta v Ljudskem vrtu v Mariboru igrala četrto uvrščeni Maribor in vodilna ekipa druge lige in novi prvoligaš Koper 2:2.  Za Maribor sta dosegla zadetka:  Rok Kronaveter in Gregor Bajde; za Koper, ki je vodil do 35.minute pa: Lovre Čirjak in Darko Mišić. Za Maribor je igral v drugem polčasu tudi Žan Kolmanič iz Veržeja; za Koper pa nekdanji igralec Maribora in Mure Dare Vršič iz Segovec pri Apačah.

Odigrano je bilo drugo kolo soboški  letni teniški ligi. V A skupini so igrali takole: Luka Premzl – Rene Heric preloženo,  Mitko Nasevski – Dejan Fujs  dvakrat 3:6, , Uroš Kovačec – Darko Kerčmar  6:0 in 6:1, Robert Roudi. Matjaž Hanželič  dvakrat 0:6, Dominik Sedonja – Saša Babič  6:3 in 6:2 in Rok Babič – Boštjan Lenarčič 2:6, in dvakrat 6:2. Na lestvici  vodi Dominik Sedonja iz Rakičana, drugi je Matjaž Hanželič iz Ormoža oba imata po 6 točk , tretji je Uroš Kovačec iz Satahovec in četrti Dejan Fujs iz Murske Sobote oba s 4. točkami.

Med prvimi, ki so začeli z rekreativnimi pohodi so bili upokojenci. Društvo upokojencev Lendava je prvič po epidemiji koronavirusa pripravilo pohod na 10 km dolgi progi po lendavskih in Dolgovaških goricah.  Na pohodu je bilo 25 udeležencev, vodil pa ga je nekdanji  dolgoletni predsednik društva Aleksander Marič.