V etru
Nedeljsko športno popoldne
Domov

Šport

30 maja 2020 Šport


V drugi pripravljalni nogometni tekmi med pripravami za polfinale slovenskega pokala, je Nafta 1903 v Lendavi brez gledalcev, po 120 minutah igre, premagala Klimo Tratnjek Beltince s 3:1. Za Nafto so dosegli zadetke: Jaka Bezjak v 4. minuti, Roland Paku v 14. in 18 letni Nigerijec Ubochioa Meschak v 63. minuti. Za Beltinčane je zadel Alan Hočevar v 26. minuti. Na tekmi je Nafta dvakrat zadela še okvir vrat, Beltinčani pa enkrat, tako da bi bil lahko izid rezultatsko še višji.

Z nadaljevanjem prekinjene  nogometne sezone so v petek začeli tudi na Poljskem ,kjer je   v 27. kolu poljske ekstra nogometne lige  ekipa Pagon Szczecin gostila  Zaglebie in utrpela poraz z rezultatom 3:0. Za Zaglebie, ki je na 10. mestu s 26. točkami je drugi zadetek k  visoki zmagi prispeval Damjan Bohar iz Mačkovec v 27. minuti tekme. Na lestvici vodi Legia z 51.točkami, Pagon Szczecin ima na 6. mestu 41 točk.  Tekma je bila odigrana brez gledalcev, na Poljskem pa po zadnjem sestanku predsednika poljske vlade in predsednika poljske nogometne zveze že 19. junija načrtujejo v omejenem številu prisotnost gledalcev na tekmah.

Na odprtem republiškem teniškem turnirju v Murski Soboti kjer skupno nastopa 37 igralk starostne kategorije U – 12  so včeraj v prvem kolu glavnega turnirja bile poražene vse tri  igralke Teniškega kluba Murska Sobota. V prvem kolu glavnega turnirja je bila poražena Zoja Čerpnjak iz Murske Sobote proti Ani Stojnevi  iz ljubljanskega Maksija  s 6:0 in 6:1, Manja Perko  od Svetega  Jurija ob Ščavnici je izgubila proti  Karolini Semenić iz Ljubljane dvakrat s 6:2, poražena pa je bila tudi Zoja Zadravec Vidovič iz Koga  proti Evi Vodenik iz mariborskega Branika s 6:1 in 6:3.. Turnir v Murski Soboti  bo trajal do nedelje.