Domov

Šport

12 junija 2020 Šport


V prvi četrtfinalni  tekmi  slovenske malonogometne lige Ena  je Kapela Ekosen IR Paneli v gosteh premagala Trnavo s 7:4. Za Kapelo so dosegli zadetke: Nejc Grandošek in Blaž Živko po dva ter Daniel Frčko, Robert Kurež in Amadej Ribič;za Trnovo je dosegel dva zadetka Rok Cizej ter po enega Žiga Kvar in Tomaž Kotnik.

V drugi četrtfinalni malonogometni tekmi   je ekipa  Bubka bar/ Pension Les v kraju Boršt na Primorskem premagala ekipo Teksas bara  iz Vidma ob Ščavnici z 2:0. Za zmagovalno ekipo sta dosegla zadetka:  Rok Baznik in Boštjan Peskar. Nocoj ob 20. bosta še dve tekmi. Aktualni prvaki lige Ključarovci bodo gostovali pri ekipi Smole, v Pečarovcih pa bo domača ekipa ob 20. gostila ekipo Nogometnega kluba Begne.

Iz  Nogometnega kluba Mura sta prišli dve zanimivi novici za prijatelje športa. 25 letni  kapetan Mure Alen Kozar  se  po poškodbi kolena  počasi vrača med aktivne nogometaše  in je zdaj  podaljšal pogodbo z Muro do 31.5. 2023.  Prvo profesionalno pogodbo  je z Muro podpisal  mladi 17 letni Tio Cipot, ki je v minuli sezoni opravil 16 nastopov za kadetsko ekipo Mure in dosegel osem zadetkov.  Pri Muri so se po besedah športnega direktorja Denisa Rajbarja  odločili za podpis pogodb zato, ker ne želijo ,da   ne bi izgubili nadarjene  domače nogometaše.

Športna zveza Beltinci  in Planinsko društvo Matica iz Murske Sobote s sekcijo v Beltincih bosta  jutri  že  ob 8. v športnem parku v Beltincih pripravila 15. pohod po Ferijevi poti v spomin na nekdanjega  športnega urednika na Murskem valu in odličnega nogometaša Ferija Maučeca  ter 4. pohod po Jožetovi poti v spomin na dolgoletnega predsednika Športne zveze Beltinci in nekdanjega rokometaša Jožeta Horvata. Na pohodu bodo sodelovali tudi nekdanji športni sodelavci obeh pomembnih športnih delavcev.  Pohod bo potekal po progi: Beltinci – športni park  – Lipovci – Gančani – Beltinci – športni park v dolžini okrog 8 km.