V etru
Zdigni pokrivač
Domov

Šport

14 junija 2020 Šport


V Murski Soboti se je v soboto z  zamudo ure in pol, zaradi objektivnih težav v prometu, šele ob 21.30. začela tekma 27. kola prve slovenske nogometne lige Telekom med Muro in Taborom iz Sežana, ki so jo brez gledalcev v soboški Fazaneriji, dobili nogometaši Mure s 3:2. Za Muro sta po sodniškem poročilu Alena Borošaka iz Maribora dosegla zadetka v 19. in 76. minuti Luka Bobičanec in Jan Gorenc v 33. minuti; za Tabor sta dosegla zadetka: Stevan Stevanović v 52. in Leon Sever v 54. minuti. Glavni sodnik  je na tekmi pokazal kar sedem rumenih kartonov od katerih je dobil pri Muri rumeni karton le Staniša Mandić. Nogometaši Mure bodo naslednjo nogometno tekmo igrali v Murski Soboti  že v torek ob 19. proti Celjanom, ki so v soboto v Stožicah z rezultatom 1:0 premagali vodilno Olimpijo z zadetkom Mitje Lotriča.

Na olimpijskem strelišču v Rakičanu  je včeraj  29 strelcev iz Madžarske in Slovenije začelo dvodnevno strelsko  tekmovanje v  trapu za Grand prix Murske Sobote in sočasno tudi drugo tekmo slovenskega pokala.  Po prvem dnevu tekmovanja in treh serijah  vodi Boštjan Maček iz soboškega društva z 72. zadetki, drugi je Robert Nagy iz Madžarske z 71. zadetki.  Od 3. do 5. mesta pa so uvrščeni: Tomaž Blazinšek iz Ormoža, Denis Vatovec iz Vrhnike in Evgen Pap iz Murske Sobote.  Med radgonskimi strelci je po prvem dnevu Milan Svetec s 66. zadetki na osmem mestu. Danes čakata strelce v Rakičanu do zaključka tekmovanja še dve seriji.

Na mednarodnem  atletskem mitingu v Slovenski Bistrici so včeraj nastopili tudi  atleti iz obeh pomurskih klubov. Najbolje se je odrezal Niko Forjan iz Pomurskega atletskega kluba Goričko iz Murske Sobote, ki je v teku na 200 metrov zasedel prvo mesto v času 23.06, Gal Skledar iz istega društva je bil v tej disciplini tretji v času 23,67. Med ostalimi atleti je bila Klara Janža sedma v teku na 60 metrov med pionirkami v času 8.44, Natalija Pavlinjek, obe iz Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote pa je bila v teku na 200 metrov med članicami osma v času: 27,50.

V Domžalah na odprtem  atletskem prvenstvu Slovenije v metalskem peteroboju za veterane je   Zdravko Mauko – Magi iz Športnega društva Radenci  v starostni kategoriji M 60 – 64 v skupni uvrstitvi po metu kladiva, krogle, diska, kopja in gire   zasedel drugo mesto in naslov državnega podprvaka. Štefan Potočnik iz Bodonec  je  v peteroboju v kategoriji M 65 – 69 zasedel četrto mesto.

Na prvi letošnji motokros dirki za pokalno prvenstvo je v Semiču nastopil tudi  Željko Makovec iz Murskih Črnec, ki je zdaj član Motokros kluba Team Gajser  in na hondi med 17. tekmovalci zasedel drugo mesto s 44. točkami. Zmagal je Matija Grahek iz Notranjske s 50.točkami.  V Mačkovcih na Goričkem je za nedeljo 21. junija načrtovana druga dirka državnega prvenstva v motokrosu.

V  slovenskih namiznoteniških ligah so v soboto odigrali nepopolno zadnje kolo.

V prvi slovenski namiznoteniški ligi za člane je v Puconcih I. ekipa Keme  premagala Športno društvo Uroša Slatinška s 5:2. Za Kemo je trikrat zmagal Tomaž Pelcar, po enkrat pa sta zmagala: Damjan Zelko in Luka Norčič. V 2. slovenski namiznoteniški ligi  je  I. ekipa Sobote  v Murski Soboti premagala  Vesno  s 5:1. Bojan Ropoša in Gregor Kocuvan sta zmagala dvakrat enkrat pa Miha Jamšek. V drugem dvoboju je bila I. ekipa Sobote boljša še od Logatca prav tako s 5:1. Za Soboto sta  po  dvakrat zmagala Gregor Kocuvan in Miha Jamšek enkrat pa Nejc Janžekovič. II. ekipa Keme je bila boljša od Logatca s 5:3. Za Kemo je trikrat zmagal Nino Šegula in dvakrat Jure Smodiš. V drugem dvoboju je II. ekipa Kema bila boljša še od Vesne s 5:3. Za Kemo je  trikrat zmagal Nino Šegula po enkrat pa Jani Lipič in Jure Smodiš. V 3. slovenski namiznoteniški ligi za člane je Vrhnika premagala II. ekipo Sobote s 5:2, za Soboto je dvakrat zmagal Luka Šantavec. V drugem dvoboju je bila  Gorica  boljša od II. soboške ekipe s 5:2. Za Soboto sta po enkrat zmagala: Luka Žagar in Luka Šantavec.V prvi slovenski namiznoteniški ligi za članice je Vesna v Puconcih premagala Kemo s 5:2. Za Kemo sta po enkrat zmagali: Staša Matis in Ana Kovačec. V 2. slovenski namiznoteniški ligi je Cirkovce premagalo Soboto s 5:1. Edino zmago za Soboto je osvojila: Eva Horvat.                                                 

V državnih kegljaških ligah je bilo odigrano zadnje kolo.

V prvi B ligi za članice je Radenska iz Murske Sobote v Radencih premagala   novomeško Krko s 5:3. Za Radensko so največ kegljev podrle: Cvetka Štiberc 544, Vlasta Hojnik 532, Nataša Muršič 531 in Marika Kardinar 521 kegljev; pri gostjah je Senja Pavlič podrla 541 kegljev.  Naslov prvaka je osvojila Pivka z 28.točkami, Radenska  se je uvrstila na 8. mesto z 12.točkami.V prvi državni B ligi za kegljače je Taborska jama iz Ljubljane v Radencih premagala Radensko s 5:3- Za Radensko so največ kegljev podrli: Milan Kovačič 569, Jani Steržaj 561 in Miko Steržaj 560 kegljev; pri gostih se je odlikoval Roman Obajdin, ki je podrl 582 kegljev.  Na lestvici je na prvem mestu trboveljski Rudar z 31.točkami, Radenska pa ima na  6. mestu 17 točk. 

Športna zveza Beltinci  in Planinsko društvo Matica iz Murske Sobote s sekcijo v Beltincih  sta v soboto  z začetkom  v športnem parku v Beltincih pripravila 15. pohod po Ferijevi poti v spomin na nekdanjega  športnega urednika na Murskem valu in odličnega nogometaša Ferija Maučeca  ter 4. pohod po Jožetovi poti v spomin na dolgoletnega predsednika Športne zveze Beltinci in nekdanjega rokometaša Jožeta Horvata.  Pohod  je  potekal po progi: Beltinci – športni park  – Lipovci – Gančani – Beltinci – športni park v dolžini okrog 8 km, skupno pa je  sodelovalo 55 pohodnikov.