Domov

Šport

15 junija 2020 Šport


Na olimpijskem strelišču v Rakičanu je bilo dvodnevno strelsko tekmovanje  v trapu na katerem so nastopili strelci iz Madžarske in Slovenije. V mednarodni tekmi Grand prix Murske Sobote je zmagal  državni reprezentant  Boštjan Maček iz Bodonec, drugi je bil Robert Nagy iz Madžarske in tretji Denis Vatovec iz Vrhnike, med ostalimi pomurskimi strelci je bil osmi Evgen Pap in deseti Tadej Kostanjevec,  v pokalni tekmi, ki je potekala sočasno  je zmagal  Denis Vatovec, drugi je bil Boštjan Maček in tretji  Tomaž Blazinšek iz Ormoža, Evgen Pap je bil sedmi in Tadej Kostanjevec osmi.  

Začela se je tudi  nova kasaška sezona v Sloveniji, prve dirke so bile po posebnih pravilih zaradi koronavirusa, na hipodromu v Krškem, naslednje dirke  bodo v nedeljo 21. junija v osrčju Prlekije  Ljutomeru. V Krškem je bil junak Janko Sagaj  doma iz Ključarovec, član Kasaškega kluba Ljutomer, ki je v šestih dirkah  osvojil kar  štiri zmage. Zmagal  je v prvi dirki z Don Saxom, v četrtim z Donino, v peti s Take Mehome in v šesti z Estelle de la Dive.  Drugo mesto je osvojil  v četrti dirki Rene Hanžekovič, ki je Louse Luno, v zadnji dirki je Vito Šadl vodil Fliso Gali in z njo zasedel tretje mesto.

V Zaplani je bila prva uradna tekma v lokostrelstvu za slovenski 3 D pokal. Med 129 lokostrelci iz 30 klubov so sodelovali tudi člani Lokostrelskega kluba Lendava in osvojili dve medalji.  Najbolje se je odrezal  Bojan Štuhec, ki je z lovskim lokom med veterani s 412.krogi zasedel drugo mesto. Z instinktivnim lokom  je bil med veterani tretji Janko Leben, ki je zadel 293 krogov. Zvonko Štampar pa je bil med veterani z dolgim lokom in zadetimi 290. krogi sedmi.

V nadaljevanju državne lige v hokeju na travi za članice so  v Lipovcih  igralke Moravskih Toplic premagale s 4:1  dekleta predanovskega Triglava, ki branijo naslov državnih prvakinj. Za Moravske Toplice je dvakrat zadela Ana Vegič po enkrat pa Maja Ošlaj in Tanja Kőnye; častni zadetek za Triglav je dosegla Danijela  Zadravec Pavalec.V moški konkurenci so Lipovcih premagali Moravske Toplice s 7:1. Za Lipovce sta dosegla po dva zadetka: Martin Mesarič in Boštjan Stanko ter po enega: Urš Stanko, Petar Katovski in Blaž Legen. Za Moravske Toplice je dosegel zadetek: Matic Panić.

V Podgradu pri Gornji Radgoni je 22 ribičev sodelovalo na meddruštveni tekmi lastnikov ribnika in na koncu so imeli vsi ribiči na tehtanju kar 120 kg ulovljenih rib. Presenetljivo je zmagal mladi ribič Alja Ružič iz Radenec ,ki je imel na tehtanju 17,8 kg ulovljenih rib, drugi je bil Drago Perkič iz Petanjec s 13,8 kg tretji pa je bil Iztok Lesjak s Hrašenskega Vrha s 13 kg ulovljenih rib,

Teniški klub Goričko je na teniškem igrišču v Kraščih pripravil 8. odprto prvenstvo Občine Rogašovci v tenisu za posameznike. Med 16. igralci je zmagal Simon Šinko iz Domajinec, drugi je bil Tomas Gider in tretji Leon Meyer  oba od Svetega Jurija na Goričkem.