V etru
Dogodki in odmevi
Domov

Šport

16 junija 2020 Šport


Zbornik Oris športne dejavnosti v Murski Soboti  v minulih 100 letih  je izjemen prispevek k spoznavanju preteklosti športa, ki je poučen za vse nove generacije, je izčrpen zapis o  preteklem delu in o razvoju športa Murske Sobote v zadnjih 100 letih. Uradna predstavitev zbornika, ki ima 400 strani v njem  je 750 fotografij in navedenih okrog 1000 imen in priimkov športnikov, trenerjev in športnih delavcev je bila včeraj v soboški Zvezdi.  Zbornik je izšel v nakladi 400 izvodov dobi pa se na Športni zvezi Murska Sobota v soboškem Domu Partizana.

Na kvalifikacijskem turnirju za uvrstitev v prvo B državno ligo v streljanju z zračno pištolo je v Železnikih  med štirimi ekipami Športno strelsko društvo Murska Sobota  zasedlo  drugo mesto in se uvrstilo v prvo B državno ligo. Zmagali so strelci Morisa iz Ljubljane s 1052. krogi, druga je bila Murska Sobota v postavi: Tomislav Vrečič, Darko Balažic in Štefan Lovenjak s 1041. krogi tretja pa je bila ekipa Celjske čete s 1038.krogi.

V Nedelici je bila sinoči volilna skupščina Medobčinske nogometne zveze Lendava, v  tej zvezi pa imajo v 19  klubih registriranih  1819 igralcev.  Delegati so ugodno ocenili delo nogometne  zveze v minulem mandatu  in za  predsednika znova izvolili Slavka Režonjo. Nalogo podpredsednika bo opravljal Igor Magdič, člani izvršnega odbora Medobčinske nogometne zveze Lendava pa  bodo v letih 2020 – 2024 : Jožef  Kotnjek,  Daniel Penhofer,  Bruno Perša, Andrej Pečelin Živko Stanić,  Branko Ferenčak in Danilo Kavaš. Na skupščini je bil opravljen tudi žreb polfinala pokala za  lendavsko nogometno  zveze, kjer  bosta igrala:  Nafta 1903 Lendava – Hotiza in   v Veliki Polani: Polana – Odranci. Datum igranja polfinalnih tekem bodo sporočili naknadno. O skupščini lendavske nogometne zveze bomo poročali še v nedeljskem športnem popoldnevu.

Odigrano je bilo zadnje kolo v slovenski A ligi v elektronskem pikadu. V derbiju kola je Top Gun Gorjak z Grlave premagal Kavo bar Vila Monde iz Spuhlje pri Ptuju s 13:4.  Naslov ligaškega prvaka je med sedmimi ekipami osvojila ekipa Pikado kluba Top Gun Rojak z Grlave s 30.točkami pred ekipo Top Gun Kiraly z Grlave z 29.točkami, četrti je Gabrijelov barček iz Vučje vasi s 16.točkami, peti Monroe caffe  Odranci z 12.točkami na šestem mestu je Friend’s team od Svetega Jurija na Goričkem s 7.točkami in sedmi je Pikado klub Slavček iz Gornjih Slaveč s štirimi točkami.

Na moštvenem državnem prvenstvu v badmintonu starostne  kategorije U – 19  je v Ljubljani ekipa Badmintonskega kluba Mladost v postavi Anel Hac Győrkőš , Nikita Pešehonov, Žiga Tibaut, Nika Bedič, Iva Koša in Tija Horvat zasedla peto mesto.   Ekipa Mladosti je premagala Mirno  in Medvode obakrat s 3:2. V četrtfinalu pa so mladi igralci lendavske Mladosti izgubili proti Ljubljani s 3:2. 

V 3. kolu državne lige, vzhod v showdownu – namiznem tenisu za slepe in slabovidne je  v Mariboru  v moški konkurenci  je zmagal  Dennis Repa iz Maribora, Ciril Kavaš, ki nastopa za Celjane je bil drugi,  tretji  Timotej Skledar in četrti Dušan Cigüt oba iz Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota. Med članicami je zmagala Tina Gostenčnik iz Maribora pred Silvo Mlinarič iz soboškega društva , ki je bila druga.

Danes zvečer ob 19. bo v soboški Fazaneriji  uvodna nogometna tekma 28. kola v prvi slovenski nogometni ligi Telekom. Pomerili se bosta ekipi Mure, ki je peta na lestvici in Celje, ki je drugo na lestvici  z odličnim prekmurskim strelcem Mitjo Lotričem. Tekmo bomo po 19.uri z javljanji spremljali tudi na Murskem valu.