V etru
Skupaj/Együtt/Vküper
Domov

Šport

18 junija 2020 Šport


Nogometaši Nafte 1903, finalisti slovenskega nogometnega pokala, so v Lendavi gostili drugoligaško ekipo Gorice, ki se pripravlja za kvalifikacijsko tekmo za uvrstitev v prvo slovensko nogometno ligo.  Nogometaši Gorice so bili boljši nasprotnik in z zadetki Nigerijca Osuja Bedeja, Jake Kolenca in Luke Voraliča zmagali s 3:0. Trener Nafte Dejan Dončič je proti Gorici  brez treh  kaznovanih igralcev prve ekipe: Jake Bizjaka, Vedrana Vinka in Mitje Novinića , ki tudi ne bodo mogli igrati na finalu slovenskega pokala 24. junija na Brdu  pri Kranju proti soboški Muri.

V 30. kolu poljske ekstra nogometne lige  je   bila le ekipa Gornika, za katero igra tudi Erik Janža iz Puževec  uspešna saj je premagala vodilno  ekipo Legie z 2:0.  Korona za katero nastopa Matej Pučko  iz Šalinec  je izgubila proti Lechu s 3:0 ekipa Rakowa pa je premagala Zeglebie  z 2:1. Za Zaglebie sta igrala tudi nekdanja igralca Mure Damjan Bohar in Rok Sirk. Na lestvici poljske ekstra nogometne lige vodi  Legia s 60. točkami, Gornik na 9. mestu ima 41 točk , Zaglebie na 11. mestu jih ima  38 in Korona na 14. mestu 30 točk.

Od danes do nedelje bodo na programu  povratne četrtfinalne tekme  slovenske  malonogometne lige Ena. Nocoj ob 19. bo Teksas Videm v Svetem Juriju ob Ščavnici  gostil ekipo Bubka bara, Športno društva Arko  Ključarovci  bo ob 20. gostilo ekipo Smole. Pečarovci  bodo jutri ob 19. gostovali pri ekipe Begne v Bugunjah na Gorenjskem  ,v nedeljo ob 11. pa bo na Kapeli še tekma Ekosen Kapela  – Trnava.

V drugem kolu  slovenske lige, vzhod v vrtnem kegljanju za slepe in slabovidne so Ptuju v moštveni konkurenci  med šestimi ekipami zmagali Ptujčani s prvo ekipo, na drugo mesto se je uvrstila II. ekipa Ptuja tretje pa je bilo Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota v postavi: Drago Potočnik, Anton Gomboc, Dušan Cigüt in Danilo Kreslin. V  ženski konkurenci je zmagala Murska Sobota v postavi: Silva Mlinarič, Marija Jurančič, Milica Ivanuša in Verona Holsedl.