V etru
Informacije - Vreme, ceste, radarske kontrole
Domov

Šport

19 junija 2020 Šport


Na letališču Aerokluba Murska Sobota je včeraj Balonarski klub Roto iz Murske Sobote, ob prisotnosti številnih gostov, seznanil športne poročevalce o tem, da bo  zaradi nepredvidljive epidemije  24. svetovno prvenstvu s toplozračnimi baloni, ki bi moralo biti od 19. do 26. septembra  v Murski Soboti prestavljeno v leto 2022. V Pomurju pa bodo tudi letos pripravili odprto državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni, ki bo od 27. do 30. avgusta na njem pa  pričakujejo okrog 40 balonarskih posadk. Včeraj je bil na letališču soboškega aerokluba tudi krst novega balona Balonarskega kluba Roto  iz Murske Sobote v obliki čistilne naprave. Več    o balonarjih bomo poročali  v nedeljskem športnem popoldnevu.

Včeraj je bila odigrana zadnja nogometna tekma 28.kola prve slovenske nogometne  lige Telekom v kateri je Maribor v Kranju, prvič tudi uradno  tudi pred gledalci premagal kranjski Triglav z 3:1. Za tekmo je zanimivo, da so Kranjčani vodili od 53. do 78. minute in šele zadnjih 12 minutah so Mariborčani uspeli rezultat spreobrniti v svojo korist. Za Maribor je celo tekmi igral tudi Žan Kolmanič iz Veržeja. Na lestvici še vedno vodi Olimpija  s 53. točkami, Maribor jih ima 52 na tretjem mestu so Celjani zbrali 51 in Mura na četrte mestu je zbrala 47 točk. Nogometna zveza Slovenije pa je že objavila  začetek nove sezone 2020/2021,ki se bo začela  predvidoma 12. avgusta, ko naj bi začela s tekmovanjem tudi druga liga.

V povratnih četrtfinalnih tekmah v slovenski malo nogometni lig Ena sta bili sinoči uspešni obe pomurski ekipi.  Športno društvo Arko Ključarovci je v Ključarovcih premagalo Nogometni klub Smola z 8:2. Za Ključarovce so dosegli zadetke:  Alen Brumen, Tomaž Markovič in Niki Slana po dvakrat, po en zadetek pa sta k zmagi dodala še: Rok Vori in Luka Nemec. V Svetem Juriju ob Ščavnici  je Športno društvo Teksas bar Videm tudi v povratni tekmi premagalo ekipo  Bubka bara s 4:0. Za Videmčane je dosegel dva zadetka Marko Karnet po enega pa Gregor Hribar in Aljaž Tušak.  Polfinale in finale  malonogometne lige Ena bo v petek 26. junija v Černelavcih.

Športna zveza Ljutomer  je pripravila drugi turnir 15. sezone poletne lige v odbojki na mivki. V dveh ligah skupno nastopa   14 odbojkarskih ekip.  Na drugem turnirju, ki sta bila v Banovcih in Mali Nedelji so imeli A ligi največ uspeha   Mladi upi iz Pristave s 15. točkami pred Športnim društvom Križevci s 14. in II. ekipo Športno rekreacijskega društva Kostanjevica iz Stare ceste z 11.točkami. V   B ligi je na drugem turnirju zmagala ekipa Odbojkarskega kluba Ljutomer s 15. točkami pred I. ekipo Športno rekreacijskega društva Kostanjevica s 14. točkami tretje mesto  pa so si razdelili  odbojkarji Športnega društva Cven in Športnega društva Pristava  z 12.točkami. Naslednji turnir v A skupini bo v nedeljo 21. junija ob 9. v Radomerju, odbojkarji B skupine pa bodo igrali tretji turnir v nedeljo 21. junija  na Cvenu.