Domov

Šport

7 julija 2020 Šport


Na delovnem obisku na Generalnem konzulatu Republike Slovenije v Monoštru je bil delovni sestanek o Športu v Porabju in o njegovih možnostih povezovanja z matičnim narodom na različnih ravneh. Na delovnem pogovoru je bil s slovenske strani Janez Sodržnik prvi podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije in vodja regijske pisarne Olimpijskega komiteja v Moravskih Toplicah Branko Recek. Na sestanku  so bili tudi generalna konzulka Republike Slovenije v Monoštru Metka Lanjšček, predsednica Zveze Slovencev na Madžarskem Andrea Kovač in podpredsednik zveze Jože Hirnők. Delovni pogovor je udeležencem predstavil  možnosti sodelovanja s Slovenci na Madžarskem. Šport v Sloveniji je namreč dobil nov mejnik,  kajti 23. september je postal dan slovenskega športa in državni praznik. Ob tej priložnosti bo na programu ena od športnih manifestacij  tudi v Porabju.

V 34. kolu poljske ekstra nogometne lige v skupini za obstanek Wisla v Plocku premagala Gornik iz Zabrza z 1:0. Za Gornik je igral celo tekmo tudi  Erik Janža iz Puževec. Na lestvici skupine za obstanek je Gornik s 47.točkami na desetem mestu.

Na državnem prvenstvu v streljanju z zračnim orožjem za invalide so v Ljubljani sodelovali tudi člani Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote.  Med tetraplegiki je moštveno soboška ekipa v postavi: Slavko Dunaj, Leon Jurkovič in Venčeslav Bezjak zasedla prvo mesto. V posamični konkurenci je s serijsko zračno puško Slavko Dunaj zasedel tretje mesto v svoji kategoriji. Jožef Franc pa je v streljanju s serijsko in standardno zračno puško dvakrat zasedel drugo mesto.

V Kostanjevci na Krki je Kolarski klub Adria Mobil iz Novega mesta pripravil prvo uradno pokoronsko kolesarsko dirko  za mlade kolesarje. V kategoriji dečkov B skupine je zasedel drugo mesto Gal Kaučič, Marko Koren pa je bil v tej skupini deseti. V kategoriji dečkov A je Gal Žido , vsi iz Kolesarskega kluba Tropovci,  pa zasedel 11. mesto.