Domov

Šport

1 decembra 2020 Šport


Uredništvo spletnega  portala Prvaliga.si je z obiskovalci portala objavilo najboljšo enajsterico  14.kola v prvi slovenski nogometni ligi Telekom, kjer so tokrat kar trije igralci soboške Mure, ki je bila  v  14. kolu  boljša od   Kopra z 2:1. Med 11. najboljšimi so po izboru tega portala vratar Mure Marko Zalokar ter igralca:  Jure Travner  in  Jan Gorenc. Že v sredo se bodo začele tekme 15. kola prve slovenske lige, kjer bo Mura v soboški Fazaneriji  ob 15. gostila ljubljanski Bravo – tekmo pa bomo  spremljali tudi na Murskem valu.

V 9.kolu italijanske košarkarske lige A -2 za članice  so Udine prepričljivo premagale   ekipo San Martino z rezultatom 71:58. Za Udine je kar 33 minut igrala tudi slovenska košarkarska reprezentantka Tina Cvijanović iz Murske Sobote ter k zmagi Udin prispevala 19 točk. Na lestvici  vodijo Udine s sedmimi zmagami in enim porazom, San Martino pa ima na 13. mestu med 14. ekipami samo eno  zmago.

Na skupščini sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije v Ljubljani  so bili v upravni odbor izvoljeni tudi nekateri pomurski nogometaši. Iz Kopra je bil v  upravni odbor izvoljen  Dare Vršič iz Segovec pri Apačah.  Iz soboške Mure je bil izvoljen Alen Kozar in za njegovega namestnika Matic Maruško. Predstavnica nogometašic  je Tjaša Tibaut iz Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci.  Predstavnik trenerjev  med sindikalisti bo tudi  Bojan Prašnikar, ki je bil 2 x tudi   trener Mure in 3 x slovenski nogometni selektor.  Za obdobje štirih let je bil za predsednika sindikata znova izvoljen Dejan Stefanović.