V etru
Od petka do petka
Domov

Šport

18 maja 2017 Šport


 

V prvi finalni tekmi za naslov članskega namiznoteniškega prvaka je aktualna prvakinja Krka iz Novega mesta v Ravnah na Koroškem premagala Interdiskont  z rezultatom 5:3. Za Interdiskont je uspešno igral tudi Pucončan Mitja Horvat , ki je  premagal Tilna Novaka s 3:0, Petra Hribarja s 3:1 in Tilna Cvetka z rezultatom 3:0. Žal so bile tri zmage Horvata premalo za uspeh  Korošcev proti novomeški Krki.   Druga finalna tekma za naslov državnega prvaka med Krko in Interdiskontom bo v soboto 20. maja v Novem mestu.

Na finalnem  srednješolskem tekmovanju Slovenije  v atletiki so v Mariboru sodelovali tudi  dijaki pomurskih srednjih šol, ki so se z rezultati uvrstili tudi na finalno tekmovanje.  Najbolje se je odrezala  Tami Ščančar dijakinja ljutomerske gimnazije, članica Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote, ki je zmagala v teku na 100 metrov. Ščančarjeva je v predtekmovanju  dosegla čas 11.87 v finalu pa 11,69.  Med ostalimi pomurskimi atletinjami je bila v teku na 100 metrov peta  Veronika Heric,   ljutomerska gimnazijka,  iz Atletskega kluba Panvita v času 12.37.  Med dijaki je  bil Marko Čeh iz Srednje zdravstvene šole Murska Sobota  v skoku  v višino s 180 centimetri  deveti.

 

Nogometaši Maribora, ki so si že priborili naslov državnega prvaka so včeraj v štajerskem derbiju v Mariboru izgubili proti Celjanom z rezultatom 2:0. Mariborčani so znova igrali brez pomurskih nogometašev  Dareta Vršiča in tokrat tudi Damjana Boharja. Ker Nogometi klub Domžale  prenavlja nogometno igrišče v  domačem kraju, tam pa  igra tudi tekme tudi Kalcer Radomlje bo tekma 35. kola prve slovenske nogometne lige med  Radomljem in Mariborom v nedeljo ob 16.55 v soboški Fazaneriji.  Med pomurskimi nogometaši je včeraj v prvi ligi dobil priložnost za igranje le Mitja Lotrič, ki je z Rudarjem v Velenju igral proti Aluminiju 2:2.

V kvalifikacijski košarkarski tekmi starostne kategorije U – 17  za uvrstitev v prvo slovensko ligo je Radenska Creativ v Murski Soboti premagala Miklavž z rezultatom 74:68. Za soboške košarkarje so največ točk k zmagi prispevali: Jan Copot 31, Domen Ziško 18 in Luka Pojbič Kovačič 12.  Pri Miklavžu je  Andraž Kores zadel 22 točk.

Včeraj sta bili v Medobčinski nogometni zvezi Murska Sobota na programu polfinalni pokalni nogometni tekmi.  Lušt Beltinci je v Gornji Radgoni premagal »A« ekipo Radgone s 3:0. Za Lušt Beltince sta dosegla zadetka Mitja Mauko dva ter Rok Ropoša enega. V Križevcih v Prekmurju je Mura premagala Križevce z rezultatom 6:1. Za Muro so dosegli zadetke:  Mitja Rešek dva, Amadej Maroša, Rok Zorko, David Lonzarić in Kevin Toth pa po enega.  Ekipi  Lušta Beltinec in Mure sta tako uvrstili v zaključni del tekmovanja za pokal Nogometne zveze Slovenije.