Domov

Šport

2 decembra 2020 Šport


Slovenska ženska nogometna reprezentanca brez igralk Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje  Beltinci je v predzadnji kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2021,  v Kopru premagala Estonijo z 2:0. Za slovensko reprezentanco je dosegla prva zadetek igralka Olimpije Barbara Kralj v 27. minuti, drugega  je po izjemnem kotu Manje Rogan pospravila v svojo estonsko mrežo vratarka  Karino Kork v 59. miniti. Za slovensko izbrano vrsto pod taktirko Boruta Jarca in trenerke Nuša Ladinek je zraven Manje Rogan iz Murske Sobote igrala tudi Anja Prša iz Brezovice, obe pa sta članici ljubljanske Olimpije.   Na lestvici vodi Nizozemska s 30. točkami, ki si je že zagotovila nastop na evropskem prvenstvu, druga Rusija ima po zmagi proti Turčiji z 2:1 24 točk tretja Slovenija ima 15 točk, Estonke na šestem mestu imajo eno točko, čaka pa  jih  v februarja 2021 še prestavljena tekma proti Sloveniji.

V zaostalem srečanju 3. kola prve B slovenske odbojkarske lige za članice so odbojkarice Ljutomera v Strahovici premagale II. ekipo kamniškega Calcita Volleya s 3:0. Za Ljutomerčanke so  pod taktirko Bajana Novaka dosegle največ točk: Ana Kolmanič 29, Barbara Petek 8 ter Adela Pintarič in Sara Sakovič po 7 točk.  Pri Kamničankah se je odlikovala Sara Sitar s 15.točkami.

V Braslovčah  so v 3. kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice gostovale odbojkarice Murexina Keme Puconci in bile poražene z rezultatom 3:1. Za  Murexin Kemo so zadele največ točk Iva Škraban 22, Ana Vilfan 14  in Karmina Sužnik 13 in Gaia Matis 7 točk. Pri Braslovčah se je odlikovala  Tija Šketa Rozman z 18.točkami.

Odbojkarice Sobote bodo nocoj ob 19. v telovadnici osnovne šole II v Murski Soboti igrale zaostalo tekmo 3. kola prve B slovenske lige proti odbojkaricam Triglava iz Kranja. 

Nogometaši Nafte 1903 iz Lendave, ki so po prekinitvi tekmovanja v 2. slovenski nogometni ligi  nekaj časa še trenirali saj jih čaka še pokalna nogometna tekma so  dokončno prekinili treninge.  Po jesenskem delu tekmovanja v 2. slovenski nogometni ligi je Nafta 1903 med 16. ekipami na 5. mestu z 21. točkami, Beltinčani so na 10. mestu s 14. točkami. Igralci Nafte 1903  so dobili posamične programe za treninge, znova pa se bo Nafta 1903 zbrala na skupinskih pripravah v Lendavi  4. januarja 2021.