V etru
Pesem našega srca
Domov

Šport

3 decembra 2020 Šport


V sredo so bile v 15.kolu prve slovenske nogometne lige Telekom odigrane   tri nogometne tekme.  Koper je na Bonifiki premagal Aluminij iz Kidričeva z 1:0, celo tekmo je za Koper igral tudi Dare Vršič nekdanji nogometaš Mure. V drugem srečanju so Domžale v Novi Gorici premagale Gorico z 2:0. V Murski Soboti pa sta v zasneženi Fazaneriji  ob težavnih pogojih za igro  Mura in Bravo igrala 0:0; Mura pa po dveh zmagah proti  Gorici v gosteh in Kopru v Murski Soboti ni uspela osvojili še tretje zaporedne zmage.

V  8.kolu prve A slovenske odbojkarske lige za člane je v Kanalu Salonit Anhovo premagal Panvito Pomrad iz Murske Sobote s 3:0. Za soboško ekipo so zadeli največ točk: Nikola Ražnatović in Branislav Radović po 12 ter Dino Vinkovič 7 in Žan Bedrać tri točke. Pri zmagovalni ekipi Salonita Anhovega  je Fran Peterlin  k zmagi  prispeval  13 točk. Na lestvici  po nepopolnem 8. kolu vodi ACH Volley s 27.točkami, četrti je Salonit Anhovo s 15.točkami, peta pa je Panvita Pomgrad z 10.točkami. V  naslednjem kolu bo  Panvita Pomgrad gostovala  v soboto v Kranju pri ekipi Hiša na kolesih.

V  7. kolu prve B slovenske odbojkarske lige za člane  so v Radencih Radenčani premagalo Keko Opremo Žužemberk s 3:1. Za Radence so največ točk k zmagi prispevali: Tomaž Horvat 24, Dejan Pelemeš 16 ter Blaž Ajlec in Timotej Franc po 8 točk. Pri gostih iz Žužemberka je  zadel največ točk Primož Vidmar in sicer 14. Na lestvici po nepopolnem 7.kolu vodijo Črnuče s 23.točkami, druga je ekipa Šoštanja Topolšice  z 18.točkami, Radenčani na tretjem mestu pa imajo 12 točk. V naslednjem kolu bodo Radenčani v soboto ob 18. v domači dvorani gostili odbojkarje Šempetra.

V zaostalem srečanju 3. kola  prve B slovenske odbojkarske lige za  članice so odbojkarice Triglava iz Kranja v Murski Soboti premagale ekipo Sobote, novinko v prvi ligi, s 3:0. Za Triglav je največ točk k zmagi prispevala Kaja Gimpel in sicer 18. Pri Soboti so zadele največ točk: Katja Saje in Ana Babič po 6 ter Ajda Kuhar in Eva  Klement po štiri točke. Na lestvici prve B lige  vodijo Ljutomerčanke s 16.točkami, Sobočanke so na 10. mestu še brez točk. V petek ob 19.30 bo v telovadnici osnovne šole II v Murski Soboti tekma med Soboto in Ljutomerom.