Domov

Šport

4 decembra 2020 Šport


V zadnjem  15.kolu v prvi slovenski nogometni ligi Telekom je v derbiju kola  v Ljubljani Olimpija premagala 15 kratne državne prvake nogometaše Maribora z 2:0. Za Olimpijo sta dosegla zadetka: v prvem polčasu v 22.minuti Djordje Ivanović in v drugem polčasu v 67.minuti še Andreas Vombergar. Za Maribora  sta  igrala celo tekmo tudi Žan Kolmanič iz Veržeja ter Špiro Peričić nekdanji igralec soboške Mure.  Na lestvici kljub porazu vodi še naprej Maribor z 28.točkami pred Olimpijo, ki jih ima 27 in na tretjem mestu je Mura s 26.točkami.  Prvoligaško prvenstvo se nadaljuje že v soboto, ki bo Mura v Kidričevem ob 17. gostovala pri Aluminiju, ki je na 9. mestu prvoligaške lestvice s 13.točkami.

Upravni odbor  Zveze nogometnih trenerjev Slovenije, ki ga  zdaj vodi novi predsednik  Igor Bole iz Sežane,  ena od podpredsednic pa je tudi Nuša Ladinek iz Murske Sobote, je na svoji prvi delovni seji imenoval za novega generalnega sekretarja  slovenske trenerske organizacije Zdenka Maučeca trenerja iz Murske Sobote trenerja  s Pro licenco,  v minulem obdobju  pa podpredsednika  slovenske trenerske organizacije zdaj pa je Zdenko Maučec  še predsednik soboške trenerske organizacije. Mandatna doba generalnega sekretarja traja pet let. V slovenski trenerski organizaciji je 1565 članov od tega jih ima aktivno nogometno licenco 1356.

V Lendavi so kljub neprimernih pogojih ob Covidu – 19   začeli s pripravami za slovesno proslavitev 60 letnice Športne zveze Lendava.  Športno zvezo vodi predsednik Andrej Matjašec, tajniške naloge pa so v rokah Velimirja Hrovatića. Slovesnost ob visokem jubileju bodo Lendavčani pripravili prihodnje leto ob podelitvi priznanj najboljšim športnikom za športne  dosežke v letu 2020.  Ob jubileju športne zveze pa načrtujejo tudi izdajo posebne knjige, najzaslužnejšim posameznikom in organizacijam pa bodo ob tej priložnosti podelili tudi posebna priznanja.  V Lendavi so posebej ponosni tudi na dolgoletno sodelovanje tudi Županijo Zala ,kjer so vsako leto na programu številna tekmovanja  v rokometu, nogometu, košarki. badmintonu in  v šahu.