Domov

Šport

5 decembra 2020 Šport


V 11. kolu prve turške nogometne lige je ekipa Tuzlasporja  premagala Istanbulspor z rezultatom 2:0. Drugi zadetek za Tuzlaspor je v 77. minuti dosegel Matej Pučko doma iz Šalinec, kar je že njegov tretji zadetek v prvi turški nogometni ligi.  Po nepopolnem 11. kolu je Tuzlaspor na tretjem mestu z 21.točkami, Istanbulspor na šestem mestu pa je zbral 18 točk.

Na mednarodnih kasaških dirkah v Trstu je nastopil tudi kasaški voznik Marko Slavič doma iz Ključarovec član Kasaškega kluba Ljutomer.  V drugi dirki je  na 1660 metrov dolgi progi Berska MMS na vajetih Marka Slaviča s kilometrskim časom  1:20,7 zasedla četrto mesto. Manj uspešna je bila Peterka v sedmi dirki na 2060 metro dolgi progi , prav tako pod vajetmi Marka Slaviča  in je s kilometrskim časom 1:21,6 zasedla sedmo mesto.

V 11.kolu  prve slovenske ženske košarkarske lige je v derbiju kola Cinkarna Celje premagala Ježico z rezultatom 72:49 in se oddolžila za poraz v prvem delu tekmovanja. Za Celjanke je dosegla največ zadetkov Snežana Bogičević in sicer 17, Prekmurka Blaža Čeh iz Rakičana je igrala 28 minut in v tem času prispevala 5 točk k zmagi Celjank. Pri Ježici se je odlikovala Nikolina Delić 12 točk. Na lestvici po nepopolnem 11.kolu vodi kranjski Triglav z 21.točkami pred Cinkarno Celje, ki ima 20 točk,  na tretjem mestu pa ima Ježica 17 točk.