V etru
Pesem tedna
Domov

Šport

6 decembra 2020 Šport


V  16.kolu prve slovenske nogometne lige Telekom  je v Kidričevem soboška Mura premagala  Aluminij z rezultatom 2:1.  Prvi polčas tekme v Kidričevem so dobili igralci Aluminija z 1:0, zadetek zanje je dosegel  Alen Kranjc v 22. minuti. V drugem polčasu pa je najprej za Muro izid izenačil  Luka Bobičanec v 51. in nato  je dosegel zmagoviti zadetek Kai Cipot v 59. minuti.  V naslednjem kolu bo Mura v nedeljo v soboški Fazaneriji gostila Domžale.

V drugem  sobotnem srečanju  sta Domžale in Koper igrala 1:1. Za Koper je od 59. minute dalje igral tudi Dare Vršič nekdanji nogometaš Mure.  Po nepopolnem 16. kolu je v vodstvu znova Mura z 29.točkami, drugi  Maribor  jih ima 28, tretja Olimpija in četrti Koper pa imata brez nedeljskih tekem po 27 točk.

V  15. kolu prve hrvaške nogometne lige je Osijek premagal Varaždin z rezultatom 1:0. Zmagoviti zadetek za Osijek je dosegel v 59. minuti srečanja Damjan Bohar iz Mačkovec. Na lestvici hrvaške lige po nepopolnem 15. kolu vodi Osijek s 30.točkami, Varaždin na 9. mestu je zbral  9 točk.

Območno društvo nogometnih trenerjev Lendava, ki ga vodi predsednik Franc Horvat Meštrovič je dobilo iz Londona od  organizacije Company Walle visoko pisno priznanje  za uspešno gospodarjenje s sredstvi društva.  Prejeto priznanje je največje  doslej, ki so ga dobili lendavski trenerji in  je pridobljeno na podlagi preverjanja najpomembnejših finančnih podatkov ter prepoznavnosti na trgu in pomembno za društvo  je to  za lažjo dostopnost do sponzorjev športnih društev. Lendavsko trenersko društvo se na poseben način ukvarja z izobraževanjem in šolanjem strokovnega kadra v Pomurju, kjer je tesno povezano  tudi s številnimi drugimi  izvajalci. 

V 10.kolu   italijanske ženske košarkarske lige serije A – 2 so Udine v gosteh premagale ekipo Sarceda z rezultatom  61:60. Za Udine, ki še naprej vodijo na lestvici z osmimi zmagami in enim porazom je 26 minut igrala tudi Tina Cvijanović iz Murske Sobote ,ki pa se tokrat ni vpisala med strelke za ekipo Udin.

V 13.kolu prve A slovenske odbojkarske lige za člane je v Kranju ekipa Hiša na kolesih Triglav malce presenetljivo  s 3:0 premagala  soboško Panvito Pomgrad.  Za  Kranjčane je dosegel največ zadetkov Janko Bregant in sicer 14; pri Panviti Pomgradu so dosegli največ točk: Nikola Ražnatović 15, Branislav Radović 12,  in Dino Vinkovič 6 točk.

V  11.kolu prve     B  slovenske košarkarske lige za člane  je Sip Šempeter v Radencih premagal Radenčane s 3:0. Za Sip Šempeter je največ točk k zmagi prispeval: Danijel Pokeršnik in sicer 12; za Radenčane pa so zadeli največ točk: Dejan Pelemiš 13, Tomaž Horvat 9, Blaž Ajlec 8 ter Timotej Franc in Jaka Banič po 4 točke.

V  Hočah  so v tekmi 9.kola prve B slovenske odbojkarske lige  za članice odbojkarice Formisa premagale ekipo Murexina Keme Puconci s 3:0. Za Formis je k zmagi največ  točk 12, k zmagi prispevala Julija Grubišić Čabo; pri Murexinu Kemi Puconci pa so zadele največ točk: Iva Škraban 10, Karmina Sužnik 8 ter Nina Kovač in Eva Pušnik po 6 točk.