Domov

Šport

7 decembra 2020 Šport


V 10.kolu druge nemške nogometne lige  je Sandhausen doma premagal ekipo Wuzburger Kickersa s 3:2. Za ekipo   Wuzburger Kickersa  je  dosegel drugi zadetek Mitja Lotrič z Vaneče , v minuli sezoni slovenske lige najboljši igralec prve lige. Na lestvici je Lotričeva ekipa še vedno na zadnjem 18. mestu s štirimi točkami. 

V  12. kolu poljske ekstra nogometne lige sta Piast in Zaglebie iz Zabrza igrala 1:1. Za ekipo Zaglebia, ki je na petem mestu z 19.točkami je igral tudi Rok Sirk nekdanji igralec Mure in  tudi  soigralec Damjana Boharja na Poljskem, slednji pa zdaj uspešno igra pri Osijeku na Hrvaškem.  

Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika, ki ga uspešno vodi predsednik Tomaž Benkovič v teh težavnih časih ne miruje. S pomočjo Občine Dobrovnik so obnovili strelišče in nabavili dve avtomatski digitalni tarči. V novi  sezoni se je namreč spremenil način tekmovanja, kajti iz turnirskega prehaja tekmovanje  v ligaško tekmovanje po katerem bodo imeli šest tekem v Dobrovniku in petkrat bodo nastopili na tujem. Žal pa v sedanji zdravstveni situaciji  ni znano kdaj bodo začeli uradne strelske tekme za sezono 2020/2021   a v svoje vrste  so povabili madžarsko strelko Ester Boršoš.