V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

8 decembra 2020 Šport


Igralke Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci so uspešno opravile testiranje na Covid 19 in nobena od igralk ni bila  na testu  pozitivna kar pomeni, da bo imel trener Prekmurk Sandi Bauer  v sredo  9. februarja ob 13. v Gornji Radgoni na voljo vse igralke. Igralke Fortune iz Hjoringa na Danskem prihajajo v Mursko Soboto nocoj. Tekmo šestnajstine finala lige prvakinj med Prekmurkami in Dankami bomo v sredo po 13.uri spremljali z javljanji tudi na Murskem valu.

Slovenska članska nogometna reprezentanca  bo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2022 v Katarju igrala v skupini H skupaj s Hrvaško, Slovaško, Rusijo, Ciprom in Malto.Za svetovno prvenstvo, ki bo od 21. novembra do 18. decembra 2022  v Katarju se bo potegovalo 55 evropskih  reprezentanc. Kvalifikacije bodo na programu  med marcem in novembrom v letu 2021. Prvi del kvalifikacij se bo začel 24. in 25. marca. Zmagovalci skupin se bodo neposredno uvrstili na svetovno prvenstvo, drugo uvrščene ekipe pa čakajo dodatne kvalifikacije, katerim se bosta pridružili tudi dve najboljši reprezentanci  iz lige narodov. Branilka naslova je reprezentanca Francije.

V  zadnjih dveh tekmah 12. kola poljske ekstra nogometne lige  je Gornik gostoval pri ekipi Wisle Plock in tamkaj zmagal z rezultatom 1:0. Za Gornik je igral tudi Erik Janža iz Puževec. Pogon Szczecin pa je premagal  Stal Mielec z 2:0. Prvi zadetek za zmagovalno ekipo je dosegel  na Poljskem tudi Luka Zahović.  Na lestvici vodi Legia s 26.točkami, drugi je Rakow s 24.točkami tretji Gornik ima 23 točk.  Zahovičev Pogon Szczecin ima na petem mestu med 16. ekipami 19 točk.

V sredo 9. decembra bodo v treh državnih odbojkarskih  ligah nastopili tudi pomurski odbojkarji in odbojkarice. V zaostalem 6. kolu prve A slovenske odbojkarske lige za člane  bo Panvita Pomgrad v Murski Soboti ob 19.  gostila ekipo Hiše na kolesih Triglav iz Kranja.  V prvi B slovenski odbojkarski ligi za člane bodo Radenčani v sredo ob 19. gostovali pri vodilni ekipi Črnuč. V  10.kolu prve B slovenske  odbojkarske lige za članice bodo   Ljutomerčanke  v sredo ob 20.  v domači športni dvorani  gostile Braslovče, odbojkarice Murexina Keme Puconci bodo gostovale v sredo ob 20. v Kranju pri Triglavu.