Domov

Šport

10 decembra 2020 Šport


V prvi nogometni  tekmi šestnajstine finala lige prvakinj so  11 kratne  prvakinje Danske igralke Fortune, namesto v Gornji Radgoni zaradi predebele snežne odeje,   odigrale tekmo v soboški Fazaneriji in na  tudi  snežni odeji a ne tako debeli  in  premagale Nono Pomurje Beltince s 3:0.  Za Danke sta dosegli zadetka: Machaela George v 45. in v 47. minuti ter Sara Holmagaard v 58. minuti iz 11 metrovke. 

V Avstriji so avstrijske prvakinje igalke St. Poltna  z Matejo Zver iz Gornje Bistrice premagale švicarski Zürich z 2:0. Drugi zadetek za St Polten je dosegla Matej Zver  v 75.minuti.   Povratne nogometne tekme v ligi prvakinj bodo 16. decembra.

V 7. kolu mednarodne košarkarske lige WABA so  igralke Cinkarne Celje v domači dvorani premagale doslej neporaženo ekipo Montane iz Bolgarije z rezultatom 78:72.Za Celjanke so največ točk k zmagi prispevale: Lea Debeljak 20, Snežana Bogičević 14 ter Mojca Jelenc in Blaža Čeh iz Rakičana, nekdanja igralka Pomurja, obe po 10 točk. Pri Montani je Hristina Ivanova dosegla 18 točk. Na lestvici je Montana druga s 7. točkami, Celjanke pa imajo na petem mestu 6 točk.

V  zaostalem srečanju 6. kola prve  A slovenske odbojkarske  lige so v Murski Soboti odbojkarji Hiše na kolesih Triglav iz Kranja še drugič v enem tednu premagali Panvito Pomgrad z rezultatom 3:1. Za   Panvito Pomgrad so zadeli največ točk: Borislav Radović 26, Nikola Ražnatović 16 in Jakob Rojnik 11 točk. Pri Kranjčanih je največ točk k zmagi prispeval Janko Bregant in sicer 19. Na lestvici vodi ACH Volley iz Ljubljane s 26.točkami, Hiša na kolesih Triglav iz Kranja ima na 5. mestu 13 točk,  Panvita Pomgrad je na 7. mestu z 10.točkami. V naslednjem kolu bo v soboto ob 20.30 Panvita Pomgrad v Murski Soboti gostila Merkur iz Kranja, ki je drugi na lestvici.

V  8. kolu prve B slovenske odbojkarske lige za člane so Črnuče premagale Radence s 3:0. Za Črnuče je največ točk k zmagi prispeval: Jaka Sešek in sicer 19. Pri Radenčanih so zadeli največ točk :Dejan Pelemiš 11, Blaž Ajlec 8 ter Timotej Franc in Tomaž Horvat po 6 točk.  Na  lestvici vodijo Črnuče z 29. točkami, Radenčani na četrtem mestu pa imajo 12 točk. V  soboto bodo radenski odbojkarji gostovali pri ekipi Keko opreme v Žužemberku.

V 10. kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice  je Ljutomer premagal Braslovče s 3:0. Za zmagovalno ekipo Ljutomera so  največ točk k zmagi prispevale: Ana Kolmanič 14, Sara Sakovič 13, Barbara Petek 12 in Adela Pintarič 10 točk; pri Braslovčah  je Tija Šketa Rozman zadela 11 točk. V soboto ob 17. bodo Ljutomerčanke gostovale pri odbojkaricah Logatca.

V Kranju  so v prvi B slovenski odbojkarski ligi igralke Murexina Keme Puconci bile poražene proti Triglavu s 3:1.  Zmaga Pucončank v prvem nizu s 25:23 je bila premalo za končni uspeh. Za Pucončanke so zadele največ točk. Ana Vilfan 13, Iva Škraban 12 in Karmina Sužnik 10 točk. Pri Triglavu je največ točk za zmago dosegla : Manca Mohar in to 16.  V soboto bodo po 17. oktobru odbojkarice Murxina Keme prvič igrale znova v zeleni dvorani v Puconcih a tekma bo brez gledalcev.

Na lestvici prvi B slovenske odbojkarske lige za članice  vodi Formis iz Hoč z 21.točkami, Ljutomer na drugem mestu ima 19 točk, Murexin Kema Puconci je šesta s šestimi točkami in Sobota na 10. mestu je  brez točk.