V etru
Minute za kmetovalce
Domov

Šport

11 decembra 2020 Šport


Društvo športnih novinarjev Slovenije bo v sredo 16. decembra  ob 20., malo manj bučno kot običajno , z največjimi junaki slovenskega športa  pripravilo  53. tradicionalno prireditev, izbor športnikov in športnic ter ekipe  leta za njihove  športne dosežke v letu 2020,    z neposrednim televizijskim prenosom,  Izvršni odbor  Društva športnih novinarjev Slovenje,  katerega člani so tudi nekateri pomurski športni novinarji bo v prihodnjih dneh obvestil širšo javnost še o  ostalih značilnosti letošnje poreditve. Med prireditvijo se bodo namreč  iz virtualnega okolja javili gosti iz športnega sveta, ki so dali poseben pečat na športnem področju.

Medobčinska nogometna zveza Murska Sobota, ki ji predseduje  Danilo Kacijan , je  na podlagi  sklepa  dopisne seje izvršnega odbora  povezano z epidemijo Covid 19 prestavila datum volilne skupščine, ki je bila načrtovana za  petek 18. decembra.  Volilna skupščina se bo izvedla po programu gradiva, ki je že med  članicami. Novo pisno vabilo bodo članice zveze dobile sedem dni pred izvedbo volilne skupščine, ko bodo razmere takšne, da bodo dovoljevale  izvedbo volilne skupščine. 

Priznanje agencije Sporto za dosežke  na področju  sponzorstva in marketinga v športu za leto 2020  je dobil  Nogometni klub Mura iz Murske Sobote. Njihova akcija » Mi smo Mura« ko so uspeli za tekmo Mura – Tabor Sežena, ki je bila 13. junija v Murski Soboti ,brez gledalcev,  prodati več kot 10.000 vstopnic je bila edinstvena  v Sloveniji, kajti ta akcija bo zapisana v zgodovino soboškega  kluba,  ko je bilo prodanih največ vstopnic za  tekmo, kjer  gledalcem ni bil dovoljen vstop na stadion in ogled nogometne tekme zaradi zdravstvene situacije v državi. Pomembno vlogo na 56  prodajnih mestih,   pri prodaji  vstopnic ,  so opravili tudi člani navijaške skupine Black Gringos.

Iz Gornje Radgone in Murske Sobote smo od obeh smučarskih klubov dobili obvestili, da letos tradicionalnih sejmov zimsko športne opreme  v Gornji Radgoni in v Murski Soboti  ne bo. Radgončani so odpovedali tudi smučarski tečaj na Kopah v zimskih počitnicah, soboški smučarski klub pa je odpovedal tudi vse enodnevne izlete na  smučišča tako doma kot na tujem.