V etru
Nedeljska kuhinja
Domov

Šport

12 decembra 2020 Šport


Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let  bo prihodnje leto na evropskem prvenstvu, ki ga bo Slovenija gostila skupno z Madžarsko igrala v B skupini skupaj s petkratnima prvakinjama Italijo in Španijo – slednja je tudi branilka naslova ,ter Češko. Na prvenstvu bo sodelovalo 16 reprezentanc, skupinske tekme  se bodo začele med 24. in 31 marcem 2021 izločilni boji pa med 31. majem in 6. junijem prihodnje leto. Evropsko prvenstvo  za katerega še ni znano ali bo potekalo z gledalci ali ne bo v Sloveniji v krajih: Maribor, Ljubljana, Koper in Celje in na Madžarskem v Budimpešti, Győru, Szekesfehervarju in Sombotelu.  Med  kandidati za nastop v reprezentanci sta tudi pomurska nogometaša Timi Horvat iz soboške Mure in Žan Kolmanič iz Maribora.

V  uvodni tekmi 12. kola prve slovenske ženske košarkarske lige  je v derbiju kola Cinkarna Celje v Kranju premagala  Triglav z rezultatom 76:44. Za Triglav je zadela največ točk Manca Vrečer 10 in za Celjanke Snežana Bogičević 26. Za zmagovalno ekipo Cinkarne Celje je  22 minut igrala tudi Blaža Čeh iz Rakičana in k zmagi prispevala štiri točke.  Po nepopolnem 12. kolu vodi na lestvici še vedno kranjski Triglav,  ki  ima  tekmo več  in 24 točk, Celjanke na drugem mestu  s tekmo manj pa imajo 22 točk.

Znani športni delavec in športnik Jože Pal rojen v  Dolini pri Lendavi, ki zdaj živi v Lendavi in  je v minulem letu praznoval častitljivo 80 letnico  bo dobil  ob življenjskem jubileju tudi knjigo, ki bo ko bodo to razmere dovoljevale predstavljena širšemu krogu prijateljev športa. Jože Pal je bil v svoji športni karieri odličen nogometaš in trener v Nafti  ter tudi član nekdanje jugoslovanske  atletske reprezentance  s katero je nastopal na Balkanskih igral kot član celjskega Kladivarja tekel pa je na razdaljah 100, 200 in 400 metrov. Leta 2014 so v Lendavi Jožetu Palu podelili tudi naslov častnega člana Športne zveze Lendava.