Domov

Šport

22 maja 2017 Šport


 V Celju je bilo dvodnevno moštveno atletsko prvenstvo Slovenije, kjer je sodelovalo 24 atletskih klubov. V moški konkurenci je zmagalo Atletsko društvo MASS iz Ljubljane, člani Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote so se uvrstili na 21. mesto. V posamični konkurenci je bil najbolje uvrščen Niko Car, ki je bil  v skoku s palico  sedmi s preskočenimi  410 centimetri.   Med članicami je  zmagal celjski Kladivar, atletinje soboške Panvite so se uvrstile na  11. mesto.  Posamično se je najbolje odrezala Tami Ščančar , ki je  bila v teku na 200 metrov v času 24,44 druga.

Na drugih letošnjih kasaških dirkah v Ljutomeru so domači kasaški vozniki bili zmagovalci v  petih dirkah od skupno šestih  Najbolje se je odrezal  Mitja Slavič, ki je   v prvi dirki zmagal z Vanillo MMS, najbolje pa je  vozil tudi  v četrti dirki z  Izabello II , ki je tekla tudi najboljši kilometrski čas dneva.  V drugi dirki je zmagal Floto na vajetih Andreja Antolina, v tretji Fistrina  Way na vajetih Mateja Osolnika in v šesti Tars stars z voznikom Jankom Sagajem.  Gostje so dobili le peto dirko, kjer je zmagal Dakot pod taktirko Milana Žana iz Komende.

 

V državni ligi v hokeju na travi so v Predanovcih hokejisti Triglava premagali slovenske prvake Lipovce z rezultatom 5:3. Za Triglav so dosegli zadetke: Nejc Potokar dva ter Alan Nemec, Peter Marin in Tadej Mikola po enega; za Lipovce  so dosegli zadetke: Aleš Pavlinjek, Robert Mesarič in Boštjan Stanko.  V Lipovcih in v Predanovcih pa so že  v zaključnih pripravah za organizacijo evropskega prvenstva Chalenge III in Chalenge IV, ki bosta v Lipovcih in Predanovcih,  sočasno od  drugega do petega junija.

V predzadnjem kolu 2. slovenske mladinske nogometne lige, vzhod je Mura  v gosteh igrala 0:0 proti Slovenski Bistrici,  Vipoll pa je v Veržeju izgubil proti Taboru iz Maribora z rezultatom 3:2. V kadetski konkurenci je  Mura  premagala Slovensko Bistrico s 3:2, Vipoll  je premagal Tabor z  1:0. Na skupini lestvici, mladincev in kadetov vodi Mura s 114.točkami in  mladi nogometaši Mure so si že zagotovili   prvo mesto in napredovanje v prvo slovensko ligo. Vipoll iz Veržeja je na 3. mestu s 85.točkami.

V  16. kolu mednarodne veteranske lige v malem nogometu so igrali takole: Tromejnik Kuzma . Slovenska vés 1:3, Gornji Slaveči – Monošter 0:7 in Večeslavci – gornji Petrovci 7:3. Na lestvici vodita  Večeslavci in Monošter, ki imata po 34 točk tretja pa je Slovenska vés z 31. točkami.

V prvi puconski medobčinski ligi malega nogometa so  v 18. kolu  v derbiju kola   vodilni  Puževci  igrali s tretjimi Košarovci 2:2 druga na lestvici Vaneča pa je premagala Šalamence z rezultatom 10:2. V drugi ligi je  v derbiju kola vodilni Izvir iz Gorice igral z drugimi na lestvici Zenkovci 4:4. Tretji na lestvici Radovci so premagali Moščance z rezultatom 6:2. V Pečarovcih bo v petek zvečer ob 20. uri na programu finalna malonogometna  tekma za naslov slovenskega prvaka v ligi ENA  med ekipama Ribno iz Gorenjske in Transpakom iz Ključarovec.

Na pomladnem golf turnirju v Moravskih Toplicah  sta v bruto točkah zmagala: Ljubomir Kološa  in Marta Šbüll. V neto točkah  so bili zmagovalci: V »A« skupini Ivo Cifer, v »B« skupini Aleš Čerpnjak  in v »C« skupini  Bine Barbarič, vsi iz Golf kluba Moravske Toplice.  Najdaljša udarca na tekmi sta imela: Viktor Šbüll 199  in Marta Šbüll 167 metrov, udarec najbliže zastavici je uspel Igorju Baniču s 614 centimetri.