V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

13 decembra 2020 Šport


V  14.kolu prve A slovenske odbojkarske lige je v štajersko pomurskem derbiju  v Murski Soboti Merkur iz Maribora, v zadnjem obdobju  močno okrepljen , premagal soboško Panvito Pomgrad  s 3:0. Soboški odbojkarji so se gostom še najbolj upirali v tretjem nizu , ki so ga Mariborčani dobili s 25:23.  Za Panvito Pomgrad, ki je igrala oslabljena so največ točk  na tekmi zadeli: Jakob Rojnik 11, Dino Vinkovič 10 in Nikola Ražnatović 9 točk; pri Mariborčanih je največ točk k zmagi prispeval mladi up slovenske odbojke Rok Možič in sicer 19 točk.

V  14.kolu prve B slovenske odbojkarske lige so Radenčani   v Žužemberku premagali  ekipo Keko Opreme Žužemberk  s 3:1. Za Radence so  k zmagi prispevali največ točk: Tomaž Horvat 15, Dejan Pelemiš 14, Timotej Franc 13 in Blaž Ajlec 12 točk; pri  Žužemberku se je odlikoval Primož Vidmar s 16.točkami.

V  11.kolu  prve B slovenske odbojkarske lige za članice so Ljutomerčanke na gostovanju prepričljivo premagale Logatec s 3:0.  K zmagi ljutomerske ekipe so največ točk prispevale: Barbara Petek  13,  Sara Sakovič 9 ter Adela Pintarič, Ana Kolmanič in Ana Stanković po 8 točk; pri Logatcu je bila najbolj razpoložena   Asja Šen z 11.točkami.

V Puconcih  je v prvi B slovenski  odbojkarski ligi  ženske ekipa Murexina Keme Puconci, prvič v domači puconski dvorani,  bila boljša od Mozirja s 3:2 čeprav so gostje povedle v Puconcih v prvem nizu s 25:20.  Za Murexin Kemo so največ točk k zmagi prispevale:  Iva Škraban 24, Karmina Sužnik 23, Ana Vilfan 10, Eva Pušnik 8 in Nina Kovač 7 točk. Pri Mozirju sta se odlikovali z 11.točkami: Teja Podgornik in Petra Prestor.

V Murski Soboti je v prvi B slovenski odbojkarski ligi  za članice  gostovala, pri ekipi Sobote,  vodilna ekipa Formisa iz Hoč in zmagala s 3:0, čeprav so gostje prvi niz dobile v podaljšani igri z rezultatom  26:24.  Za Soboto so največ točk na tekmi zadele:  Pia Krajcar 8, Katja Saje 6 ter Ana Babič in Pia Puklavec po 5 točk; pri zmagovalni ekipi Formisa iz Hoč se je odlikovala s 15.točkami Hana Detiček.

V soboto so  bile že odigrane  štiri nogometne tekme  17.kola v prvi slovenski nogometni ligi Telekom. V Kopru je vodilni Maribor premagal novince v ligi Koprčane z 2:1. Za Koper je dosegel en zadetek Dare Vršič nekdanji nogometaš Mure in Maribora, enkrat pa je zadel tudi vratnico; za Maribor pa je celo tekmo igral Žan Kolmanič iz Veržeja. V preostali srečanjih pa so igrali takole: Gorica – Celje 0:2,  Aluminij – Bravo 1:2 in Olimpija – Tabor Sežana 2:1.

Zadnja tekma 17.kola v prvi slovenski nogometni ligi bo danes  ob 16. v Murski Soboti med Muro in Domžalami, ki jo bomo z javljanji spremljali tudi na Murskem valu.

V 11. kolu prve avstrijske nogometne lige je Altach v gosteh premagal ekipo Rieda s 4:1. Za Altach je igral tudi Aljaž Casar iz Bakovec. Na lestvici po nepopolnem 11. kolu vodi  Lask s 23.točkami, na 10. mestu ima Ried 10 točk in na 11. mestu je Altach zbral 8 točk.

V prvih sobotnih tekmah v  15. kola v prvi  hrvaški nogometni ligi sta bila dosežena presenetljiva rezultata:  V Veliki Gorici je ekipa Gorice premagala vodilni Osijek kar s 4:1. Za Osijek je igral tudi Damjan Bohar iz Mačkovec. Varaždin pa je presenetljivo gladko s 4:2 premagal Hajduk iz Splita.  Po nepopolnem 15.kolu še vedno vodi Osijek s 30.točkami, Gorica na tretjem mestu ima 26 točk, Hajduk je peti s 17.točkami in Varaždin na 8. mestu je zbral 12 točk.

V 11. kolu italijanske košarkarske lige serije A – 2 za članice so Udine, ki še naprej vodijo na lestvici ,  premagale Bolzano z rezultatom 71:55. Za Udine je igrala 34 minut tudi Tina Cvijanović iz Murske Sobote  in k zmagi Udin prispevala 11 točk.