V etru
Danes v Pomurju Sloveniji in svetu
Domov

Šport

14 decembra 2020 Šport


V zadnji tekmi   14.kola prve A slovenske odbojkarske lige  za člane je ACH Volley v Ljubljani premagal odbojkarsko ekipo  Hiše na kolesih Triglav iz Kranja s 3:0. Za ACH Volley je dosegel največ točk Božidar Vučičević in sicer 25, Uroš Pavlović iz Murske Sobote  je dodal k zmagi ACH-aja 10 točk. Pri Kranjčanih je Jure Glamočanin dosegel 11 točk. Na lestvici vodi ACH Volley s 33. točkami, Merkur iz Maribora na drugem mestu ima 31 točk. Panvita Pomgrad iz Murske Sobote je na 7. mestu z 10 točkami. Soboški odbojkarji  so za letos že končali tekmovanje saj bodo imeli prvo zaostalo  tekmo  9.kola v prvi A ligi  šele 6. januarja proti odbojkarjem Hoč.

Ženski nogometni klub Nona Pomurje Beltinci je od agencije Company Wall  iz Londona prejel certifikat » Zanesljiva organizacija«  ki potrjuje, da je organizacija s svojim delovanjem med najbolj zaupanja vrednimi v Sloveniji. Predsednik kluba Branko Gros nam je še sporočil, da je klub primer organizacijam saj delujejo brez dolgov in brez kreditov kar je dodatna  potrditev sponzorjem in donatorjem, da si klub zasluži njihovo podporo. Igralke Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci kot aktualne  državne in pokalne  prvakinje igrajo v sredo zvečer ob 19. na Danskem   še povratno tekmo šestnajstine finala lige prvakinj proti Fortuni, prvakinjam Danske.

V 14.kolu prve turške nogometne lige , v državi imajo še  elitno super ligo,  je Tuzlaspor  premagal ekipo Keciorengucija z 1:0. Za ekipo Tuzlasporja je igral tudi nekdanji mladinski reprezentant Matej Pučko iz Šalinec. Ekipa Tuzlasporja vodi na lestvici  s 27. točkami, njihov nedeljski nasprotnik pa jih ima na četrtem mestu 24.

V  14.kolu ciprske nogometne lige  sta ekipi E.N. Paralimni in Ethnikos igrala 0:0. Za ekipo Paralimnija sta igrala tudi Gregor Balažic iz Murske Sobote, v vratih pa je bil nekdanji vratar Mure Filip Gačevski.  Na lestvici je Ethnikos na 13. in Paralimni na 14. mestu, obe ekipi pa sta zbrali po 8 točk.