V etru
Pesem našega srca
Domov

Šport

16 decembra 2020 Šport


V torek je Plesna zveza Slovenije  preko spleta pripravila  podelitev priznanj za  tekmovalne dosežke v minulem letu. Priznanje »Nagrajenec leta 2019« je dobila članska breakdance  skupina  Plesnega kluba Zeko  iz Murske Sobote » The Chosen Ones«  in sicer zlato plaketo za   naslov evropskih prvakov maja 2019 v Riminiju in za drugo mesto na svetovnem prvenstvo v Bremerhavnu v Nemčiji.  Člani ekipe Plesnega kluba Zeko so bili: Petra Rajh, Rok Mihalič, Gal Vrbnjak, Elias Ljubec, Filip Kovačič, Nik Šuler iz Plesnega kluba Kreart in Dejan Zečević, ki je bil tudi koreograf skupine.

V srednjeevropski odbojkarski ligi za člane je slovenski odbojkarski prvak  ACH Volley iz Ljubljane v Gradcu premagal ekipo UVC Gradec s 3:0. Za zmagoviti ekipo ACH Volleya je k zmagi dve točki prispeval tudi Uroš Pavlović iz Murske Sobote.  Na lestvici vodi ACH Volley, drugi pa je Merkur  iz Maribora.

V  zaostalem srečanju prve B slovenske odbojkarske lige za članice so igralke Murexina Keme Puconci v domači puconski dvorani premagale Logatec s 3:1.  Za Murexin Kemo so največ točk k zmagi prispevale: Iva Škraban 24, Karmina Sužnik 18, Nina Kovač 12, Gaia Matis 6 in Tjaša Malok 4 točke. Pri Logatcu se  je odlikovala Lara Koželj z 10.točkami. Na lestvici  po nepopolnem 8. kolu vodi Formis iz Hoč s 24.točkami pred  Ljutomerčankami, ki imajo 22 točk, Murexin Kema Puconci pa ima na petem mestu 11 točk. Pucončanke bodo v soboto  ob 19. v domači dvorani gostile v  Braslovče, ki so na šestem mestu a tudi sobotna tekma v Puconcih bo brez gledalcev.

Igralke Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci so že sinoči srečno pripotovale  v Hjőrring   na Danskem na prizorišče povratne tekme šestnajstine  lige prvakinj proti danski Fortuni. Prva tekma se je v snežnih razmerah  v Murski Soboti končala z zmago Fortune s 3:0. Pri Prekmurkah je med igralkami in v vodstvu kluba polno optimizma in  njihova napoved za večerno tekmo ob 19. je dokaj optimistična.  Igralke so si že ogledale tudi  igrišče, ki je primerno za lepo nogometno predstavo. Po neuradnih podatkih bodo Danci tekmo prenašali preko facebooka, kajti tudi na Danskem bo tekma  ob sedanjih zdravstvenih razmerah brez gledalcev.