Domov

Šport

17 decembra 2020 Šport


Prvič v zgodovini izbora in razglasitve najboljših športnikov v Sloveniji, za koledarsko leto 2020  po 53. anketi Društva športnih novinarjev Slovenije  je ta v sredo minil brez gledalcev,  zgolj ob televizijskem prenosu.  V predhodni  anketi je sodelovalo 115 registriranih športnih novinarjev v Sloveniji . Med člani je zbral največ glasov kolesar Primož Roglič, ki je leta 2018 kolesaril tudi po Murski Soboti na dirki po Sloveniji.   Med članicami je zbrala največ glasov  smučarska tekačica Anamarija Lampič, leta 1992 je bila športnica leta tudi kegljavka Marika Kardinar iz Dobrovnika.  Med ekipami so športni novinarji največ glasov namenili  moški rokometni reprezentanci Slovenije.  Najbolj obetavna športna osebnost leta 2020  pa je metalec diska Kristjan Čeh.   

V povratni tekmi šestnajstine finala nogometne lige prvakinj    je Ženski nogometni klub Nona Pomurje Beltinci  v Hjoringu na Danskem še drugič izgubil proti danskim prvakinjam ekipi Fortune a tokrat tesno s 3:2.  Na prvi tekmi v Murski Soboti so zmagale Danke na zasneženem igrišču  s 3:0. V osmino finala so se uvrstile Danke, Pomurke pa so po zmagi proti črnogorski Breznici s 3:0 in  madžarskemu Ferencvarosu    z uvrstitvijo med 32 evropskih ekip ponovile rezultat iz leta 2014. Na Danskem sta za  Pomurke dosegli zadetka: Neli Hofman v 66. minuti in Špela Kolbl v 93. minuti srečanja. Napoved trenerja None Pomurja Sandija Bauerja da bodo pokazala dekleta drugačen obraz so se delno uresničile a so 11 kratne prvakinje Danske , po dveh zmagah,    zasluženo napredovale v osmino finala lige prvakinj.  

V 18. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom   so bila odigrana že štiri srečanja. Končala pa so se takole: Bravo – Olimpija 0:0, Tabor Sežana – Gorica 1:0, Celje – Koper 2:0, za Koper je do 64. minute igral tudi nekdanji nogometaš Mure Dare Vršič v  četrti tekmi so Domžale premagale Aluminij iz Kidričevega z 2:1. Danes ob 17.15 je na programu zadnja tekma 18.kola med  vodilni Mariborom in Muro,  ki je tretja na lestvici.

V zaostalem srečanju 8. kola prve B slovenske odbojkarske lige za članice je Weiler Volly Zreče v domači dvorani  premagal ekipo Sobote novinko v prvi B ligi z rezultatom 3:1.    Sobočanke so dobile le drugi niz z neverjetnih izidom 25:7 in uspele vodstvo gostiteljic izenačiti na 1:1. Za      Soboto so zadele največ točk: Pika Krajcar 18,   Katja Saje 13, Pia Puklavec 11 in Ana Babič 6 točk; pri  zmagovalni ekipi Zreč se je odlikovala Daša Lajhar s 17.točkami.  V soboto bodo odbojkarice  Sobote gostovale v Kranju pri ekipi Triglava.