V etru
Dogodki in odmevi
Domov

Šport

18 decembra 2020 Šport


Z zadnjo nogometno  tekmo  Maribor – Mura  se je po treh dneh končalo 18. kolo prve slovenske nogometne lige Telekom. V   štajersko prekmurskem derbiju je zmagal Maribor z 2:1 ob zadetkih Jana Mlakarja v  54. minuti in Roka Kronavetra iz 11 metrovke v  60. minuti. Za Muro je dosegel častni zadetek v  62. minuti Andrija Filipović,  že v 20. minuti pa je  igralec Mure Tomi Horvat zadel prečko.  Za Maribor je celo tekmo igral tudi Žan Kolmanič iz Veržeja. Na lestvici  še naprej vodi Maribor s 37. točkami, Olimpija jih ima 32 in Mura na tretjem mestu 30 točk. V zadnjem letošnjem kolu bo Mura v nedeljo ob 15. gostovala pri aktualnih državnih prvakih Celjanih, Maribor pa bo v ljudskem vrtu  v nedeljo ob 17.15 gostil Aluminij iz Kidričevega.

V povratni nogometni  tekmi šestnajstine finala lige prvakinj  so igralke avstrijskega St. Pőltna tudi v povratni nogometni  tekmi  v gosteh  premagale švicarski Zürich z 1:0. Ker se je tudi  prva tekma v Avstriji končala z zmago Avstrijk   z 2:0 so se tako Avstrijke s skupnim rezultatom 3:0  uvrstile v osmino finala ženske lige prvakinj za katere je igrala tudi slovenska nogometašica Matej Zver iz Gornje Bistrice.  Žrebanje parov za tekme osmine finala bo šele 16. februarja prihodnje leto.  Prekmurke so kljub ugodnemu vtisu proti danski Fortuni izpadle iz nadaljnjega tekmovanja saj so  bile na Danskem v povratni tekmi  poražene z rezultatom 3:2.

V 18. kolu prve slovenske košarkarske lige za članice je Cinkarna Celje premagala Maribor z rezultatom 97:53. Za Celjanke je največ točk k zmagi prispevala: Snežana Bogičević in sicer 20, pri Mariboru pa je bila najbolj učinkovita Maruša Dautović z 20.točkami. Za Celjanke je  21 minut igrala tudi Blaža Čeh iz Rakičana  in k zmagi celjske ekipe prispevala  6 točk. Na lestvici vodita ekipi Cinkarne Celje in Triglava iz Kranja s 24.točkami, Maribor na osmem mestu je zbral 8 točk.