Domov

Šport

19 decembra 2020 Šport


Na mednarodnih kasaških dirkah v Trstu so sodelovali tudi ljutomerski kasaški vozniki. Najbolje se je v tretji dirki odrezal Janko Sagaj, ki je vodil Don Saxoja ki je  s kilometrskim časom 1:18,3  zasedel peto mesto.   V drugi dirki  je bil Floto na vajetih Janka Sagaja s kilometrskim časom 1:19,3 sedmi ,  Satchmo MS z Vitom Šadlom in kilometrskim časom 1:21, 1  pa je zasedel deveto mesto.

V organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije je potekala spletna konferenca »Vrh slovenskega gospodarstva«, ki se je zaključila z razglasitvijo dražbe bele majice letošnjega zmagovalca »Dirke po Franciji« Tadeja Pogačarja. Dražba se je ustavila pri višini 6.000€, za katero je največ ponudilo prekmursko podjetje Murexin iz Puconcev, ki zdaj pod svojo streho združuje dve blagovni znamki: Kemo  in Murexin. Sredstva od nakupa bele majice najboljšega mladega kolesarja bodo namenjena za razvoj mladih kolesarjev v Pogačarjevem matičnem klubu ljubljanske Rogu, bela majica pa bo v prihodnje postavljena na ogled v Gradbenem centru v Puconcih. Tadej Pogačar bo v letu 2021 tudi gost na sedežu podjetja Murexin v Puconcih.

Nogometni klub Nafta 1903 iz Lendave  je opravil preko videokonferenčnega sistema  redno letno skupščino na kateri je sodelovalo 19 članov.  V društvu je aktivnih okrog 160 nogometašev mlajših selekcij v kategorijah  od 7. do 19. leta starosti. Članska ekipa Nafte 1903  je bila v sezoni 2019/2020 v drugi slovenski ligi  četrta in osvojila  prvič  naslov podprvaka Slovenije v slovenskem pokalu. Po besedah namestnika direktorja kluba Franca Pozsgaia deluje v klubu  10 trenerjev, ki delajo z mladimi nogometaši in imajo tudi ustrezno izobrazbo.  Finančno stanje v nogometnem klubu je stabilno saj je imelo društvo ob koncu leta pozitiven finančni rezultat.  Na skupščini so  v disciplinsko komisijo  namesto  preminulega Branka Kolenka izvolili  novega člana  Saša Pahorja.