V etru
Pesem našega srca
Domov

Šport

20 decembra 2020 Šport


V  19.kolu prve slovenske nogometne lige Telekom sta bili v soboto odigrani dve tekmi. V Sežani je Koper premagal ekipo Tabora s 4:3. Za  Koper je celo tekmo igral kot kapetan tudi Dare Vršič iz Segovec pri Apačah. V drugi tekmi je  Olimpija premagala Gorico z 2:0. Na lestvici  po nepopolnem 19.  kolu  še naprej vodi  Maribor s 37.točkami pred Olimpijo, ki jih ima 35 sledita pa Mura in Koper s 30. točkami. Mura bo  danes popoldne ob  15. gostovala pri aktualnih državnih prvakih Celjanih.

V  16. kolu prve hrvaške nogometne lige je Osijek premagal Šibenik z 1:0. Za Osijek je celo tekmo igral Damjan Bohar iz Mačkovec in bil tudi podajalec pri vodilnem zadetku. Na lestvici je  po nepopolnem kolu Osijek drugi na lestvici s 33.točkami, Šibenik na sedmem pa je zbral 13 točk.

V 12.kolu avstrijske nogometne lige  je Hartberg premagal Altach za katerega je igral Aljaž  Casar iz Bakovec z 1:0. Zmagoviti zadetek za Hartberg je dosegel Rajko Rep nekdanji igralec soboške Mure. Na lestvici vodi Salzburg s 25.točkami, Hartberg na sedmem mestu ima 14 točk in Altach na 11. mestu je zbral 8 točk.  

V 15. kolu poljske ekstra nogometne lige je Pogon Szczecin  z 1:0  premagal Zaglebie iz Lubina. Za zmagovalno ekipo je igral tudi Mariborčan Luka Zahović,  za Gornik pa  v drugem polčasu Rok Sirk nekdanji igralec soboške Mure.  Na lestvici vodi Legia z 29.točkami, drugi je Pogon Szczecin z 28.točkami, Zaglebie na 6. mestu ima 22 točk.

V 13.kolu  druge nemške nogometne  lige je Darmstadt z 2:0 premagal  Wurzburger Kickers z 2:0. Pri  ekipi Wurzberg Kickersa je bil kapetan Mitja Lotrič z Vaneče, zaradi okužb s koronavirusom pa  je moral v drugem polčasu igrati za Lotričevo ekipo  tudi rezervni vratar.  Na lestvici  vodi Kiel s 25.točkami, Darmstadt je deveti z 18.točkami in Wurzburger Kickers je na 18. mestu s 4. točkami.

V  9.kolu prve B slovenske odbojkarske lige  za člane so Radenci v domači športni dvorani premagali Špan Brezovico s 3:2. Za Radence so največ točk k zmagi prispevali: Blaž Ajlec  in Tomaž Horvat po 18 ,Dejan Pelemiš 13,  Timotej Franc in Jaka Banič po 5 in Saša Ratkai 3 točke. Pri Španu Brezovici je Klemen Šen zadel 19 točk.  Na lestvici  vodijo Črnuče z 32.točkami, Radenčani na četrtem mestu imajo 17 točk in Špan Brezovica na 7. mestu ima 5 točk.

V  12. kolu v prvi B slovenski odbojkarski ligi za članice so Braslovče v Puconcih premagale Murexin Kemo s 3:0.  Za Pucončanke so zadele največ točk  Ana Vilfan 16,  Karmina Sužnik  12, Iva Škraban 9 in Eva Pušnik 6 točk; pri Braslovčah se je odlikovala Neža Bednjanić s 16.točkami.

Odbojkarice Sobote  so tokrat  v prvi  B slovenski ligi s starim trenerjem Davorinom Čelešem gostovale v Kranju pri odbojkaricah  Triglava in bile poražene s 3:0. Za  Soboto so največ točk zadele: Katja Saje in Pia Krajcar po 5, Ajda Kuhar 4 ter Eva Klement 3 točke; pri Triglavu se je odlikovala Kaja Gimpelj s 16.točkami.

Odbojkarice  Ljutomera so tekmo proti II. ekipi Calcita Volleya iz Kamnika  zaradi zdravstvenih razlogov preložile na 16. januar.

Po nepopolnem  12. kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice vodi Formis iz Hoč s 27.točkami, Ljutomer ima na drugem mestu 22 točk, Murexin Kema Puconci ima na šestem mestu 11 točk, Sobočanke pa so na desetem mestu brez točk.