V etru
Mijmo grede
Domov

Šport

21 decembra 2020 Šport


V 15. kolu poljske ekstra nogometne lige je Jagiellonia premagala Gornik iz Zabrza z 1:0. Za Gornik je igral celo tekmo Erik Janža iz Puževec. Na lestvici  je Jagiellonia sedma z 20.točkami, Gornik pa je na petem mestu s 23. točkami.  Naslov jesenskega prvaka je osvojila  Legia z 29.točkami, prvenstvo   bodo na Poljskem nadaljevali  29. januarja.

Košarkarice Cinkarne Celje so v soboto in v nedeljo  v domači dvorani odigrale dve tekmi v mednarodni Waba ligi. V soboto so bile v 8. kolu boljše od ekipe Banovići z 79:68, Prekmurka Blaža Čeh je  k zmagi Celjank prispevala 6 točk. V zaostalem srečanju prvega kola pa so bile  v nedeljo Celjanke tudi v drugem srečanju  boljše od  ekipe Banovići  z rezultatom 73.51. Blaža Čeh je igrala 29 minut in k zmagi dodala 8 točk.

V  12.kolu  italijanske ženske košarkarske lige serije A 2 so Udine v gosteh premagale  ekipo Moncalierija z rezultatom 66:52, kar je bila deseta zmaga Udin. K zmagi Udin, ki vodijo na lestvici z desetimi zmagami in enim porazom je Tina Cvijanović iz Murske Sobote v 28. minutah  igre prispevala 11 točk.

Nogometni klub Celje je v obvestilu za javnost sporočil, da Dušan Kosić ni več trener aktualnih državnih prvakov. Klub in trener sta sporazumno prekinila pogodbo dan po domačem porazu proti Muri, ko so Prekmurci zmagali s 3:1.  Od kluba se poslavljata tudi pomočnik trenerja Jasmin Jerič in trener vratarjev Amel Mujčinović,  slednji  je v svoji  nogometni  karieri nastopal tudi za soboško Muro.  Dušan Kosić je v svoji i  karieri igral tudi za Beltinčane.